Gepubliceerd 13-02-2014 13:45 Voor trouwe plichtsbetrachting bij AaBe

Zilveren en gouden speldjes Frans van Kuijk Het zilveren speldje is van Frans van Kuijk zelf, het gouden van zijn oom. Deze werden uitgereikt bij 12,5 of 25 jaar verdiensten bij AaBe. Naast een speldje kreeg de medewerker ook nog een horloge met inscriptie, eveneens beschikbaar in zilver en goud. Van Kuijk kwam in dienst in 1958 en ontving in 1971 het jubileumcadeau. Frans wist van tevoren dat hij het speldje en horloge zou ontvangen. Van tevoren werd daarvoor een afspraak gemaakt. Op de dag zelf werd er voor de collega’s geen aandacht aan besteed.

Speld voor 40 jaar trouwe dienst Huub van Oort Van Oort ontving een speld voor veertig jaar trouwe dienst achter de dekenmachine bij AaBe. De heer Van Oort staat op een foto in het Engelstalige foldermateriaal dat ook in deze vitrine ligt.

Medaille en gouden speld Otto Schellekens In december 1973 was Otto Schellekens 25 jaar in dienst bij AaBe. Hij werkte vanaf zijn veertiende in de weverij en volgde daarvoor intern een opleiding. Hij wist van te voren dat hij een medaille, speldje en horloge zou krijgen. In het horloge stond zijn priknummer, namelijk 279. Ook mocht hij een deken uitkiezen. Schellekens heeft uiteindelijk 27 jaar bij AaBe gewerkt.

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: AaBe

  •   TextielMuseum
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.