Uit de krant van 21 februari 1939.

Jan van Opstal en zijn vrouw Wies

UITSLAG COSTUUMWEDSTRIJD IN DEN STADSSCHOUWBURG

Zaterdagavond werd in de Oranjezaal van den Stadsschouwburg een gecostumeerd Carnavalsbal gehouden, waaraan een costuumwedscrijd was verbonden, en waarvan de leiding berustte bij het Dansinstituut Ad. van Opstal. Zeer vele leerlingen en oudleerlingen van genoemd dans-instituut namen aan den wedstrijd deel. Er waren prachtige costuuums te bewonderen, en de jury, bestaande uit den heer en mevrouw van der Waarden en den heer Ad. van Opstal, stond dan ook voor een moeilijke taak. Tenslotte werd de eerste prijs toegekend aan Judocus. Tweede bij de heeren was Bedouin, 3e Prins van Bagdad, 4e Fantasie Dutch Boy, 5e Piccolo, 6e Mexicaan.

Uitslag dames was: 1 Schotsche, 2e Tirolermeisje; 3e Boerin uit de bergen; 4e Beiersch meisje; 5e Keukenmeisje, 6e Bloemenmeisjes, 7e Pilote, 8e Mexicaansche; 9e Theepop, 10e Roodkapje.

Paren: 1e  Volendammers, 2e Clowns.

Groepen: 1e Spaansche Emigranten; 2e Mexicanen.

De dansmuziek stond onder leiding van den heer Jan Hombergen. 

Ad van Opstal richtte de dansschool op in 1932. Nadat hij de dansschool op verschillende locaties in Tilburg probeerde te vestigen, besloot hij in 1968 de dansschool onder te brengen in de Koestraat. In 1967 namen Jan van Opstal, Ad’s zoon, en diens vrouw Wiesje de dansschool over.  (aldus de Website http://www.dansvanopstal.nl)

ik heb nog met Jan van Opstal samen in het leger gezeten. Volgens mij was de heer van der Waarden directeur van de Chicago bioscoop die was gevestigd in de Kon. Julianastraat, daar waar thans de Heuvelpoort is

WEER EEN AANRIJDING NABIJ DE NIEUWSTRAAT.
De gevolgen tot materieele schade beperkt.

Dat het kruispunt Nieuwstraat—Nazarethstraat—De Ruyterstraat een zeer gevaarlijke verkeershoek vormt is in de voorbije dagen wel weer bewezen. Vorige week vond er een ongeval plaats, dat een menschenleven gekost heeft, eenige dagen later was er een botsing met materieele schade en hedenmorgen ca. half twaalf zijn er wederom een luxe auto en een vrachtauto met elkaar in botsing gekomen. Dus drie ongelukken in acht dagen tijds!

Een luxe auto van zekeren H. uit de Veestraat wilde zich van morgen uit de Nazarethstraat naar de De Ruyterstraat  begeven. Op hetzelfde moment echter kwam door de Nieuwstraat van uit de richting Varkensmarkt een vrachtauto van de poetsdoekenfabriek Noord Brabant. De bestuurders van beide voertuigen hadden elkaar te laat opgemerkt met het gevolg, dat de vrachtauto den luxe wagen schepte en hem tegen het pand van bakker V. duwde. Het pand kreeg geen averijl doch de luxe auto was tegen den stoot niet bestand. Hij liep eenige flinke deuken op terwijl ook treeplank en ruiten het moesten ontgelden. De vrachtauto kwam er met wat lichtere averij af.

AUTO IN EEN SLOOT GEREDEN.
Bestuurder door den mist uit den koers.

De bijzonder dichte mist, die ook heden nog over stad en land is blijven hangen, heeft vannacht velen parten gespeeld, elders zooals men in dit blad kan lezen, zelfs verscheidene personen het leven gekost.

Vannacht om vier uur is de Tilburgsche marktkoopman Vr. in het zicht van de haven gestrand. Hij kwam van Eindhoven en was blij, dat hij bijna thuis was. Doch op de laatste etappe, tusschen het Trappistenklooster en de ophaalbrug van Koningshoeven raakte hij den koers totaal kwijt en schoof rechts in den sloot. Hij zat alleen in den wagen en kwam er heelhuids uit. De auto had echter aan de voorzijde nog al beduidende beschadiging opgeloopen en moest in den vroegen morgen opgetakeld en naar een garage gesleept worden.

Henk van Mierlo

 

Nuenen

 

Bron: Nieuwe Tilburgsche Courant dinsdag 21 februari 1939.

Foto’s met dank: Jan en Wiesje van Opstal van website  en van Beeldonline RAT

Media