Gepubliceerd 15-08-2018 12:21 Vernieuwing Geheugen van Tilburg

De website Geheugen van Tilburg wordt de komende maanden vernieuwd. Het onderliggende systeem moet vervangen worden, privacygegevens aangepast en de website krijgt een andere uitstraling. 

Vormgeving

De vormgeving wordt vernieuwd. Op de nieuwe homepage komt een uitgelicht verhaal. Daarnaast roepen we mensen actief op verhalen te schrijven. Deze tonen we op basis van aanmaakdatum, dus de nieuwste eerst. 

Nieuw systeem

In plaats van een Joomla-systeem komt er een Ginger-systeem onder de website te liggen. Geregistreerde gebruikers kunnen wederom verhalen en oproepen invoeren en reacties achterlaten. Het systeem biedt wederom de mogelijkheid om via een URL foto's uit de beeldbank van Regionaal Archief Tilburg in te voeren. 

Migratie van verhalen

Alle verhalen, oproepen en gebruikers migreren we naar de nieuwe website. Het gevolg zal wel zijn dat iedere gebruiker een nieuw wachtwoord moet aanmaken. In verband met de AVG (bescherming van privacygegevens) vragen we niet meer naar geboortedata van gebruikers. De links naar foto's blijven intact. 

Wijzigingen

Een aantal functies zal wijzigen. Per auteur laten we de ingezonden verhalen zien, evenals oproepjes en reacties. Favorieten en aanraders worden verwijderd. Bij het aanmelden van nieuwe gebruikers vragen we niet meer om geboortedatum, noch pasfoto in verband met de wet op privacy. 

Testen

Een nieuwe website wordt altijd getest. We stellen het op prijs als er een aantal verhalenvertellers van het Geheugen ons willen helpen daarmee. Wie daartoe bereid is, kan een mail sturen naar petra.robben@stadsmuseumtilburg.nl. 

Planning

De komende maanden werken we achter de schermen aan een restyling van deze website. Via deze site en die van Stadsmuseum Tilburg houden we de gebruikers én de lezers van het Geheugen van Tilburg op de hoogte. 

  •   Petra Robben
  •   1    0    0 

Reacties

jeroen van dijk schreef op 21-08-2018 13:12
Verandering? wat fijn zeg !
Blijft de gebruiksvriendelijkheid behouden?
Naar leeftijd mag niet meer gevraagd worden.
Dan kan men meteen "seniorenkortingen" afschaffen
en op iedere leeftijd een biertje mogen drinken.
Met dank aan de opholgeslagen Privacywetgeving.


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.