Gepubliceerd 27-11-2017 18:43 witte paters in algerije in 1892

wat een leuke toevalstreffer !

ik heb het verhaal gelezen van Joh. Fr. Hovers die als vrijwilliger in 1891 naar Biskra in Algerije ging samen met 31 andere strijders waarvan 6 Hollanders.

Als ik de foto en het verhaal van Jan Hovers bekijk en lees - dat er op is gezet in 2007 - , door Mariette Zoontjes - Hovers die verhaalt over haar grootvader, dan zie ik veel overeenkomsten met de foto die ik van mijn oud oom Judocus Mombers uit Kaatsheuvel heb. Dezelfde pose, zelfde kostuum en wat ik bijzonder vind, dezelfde achtergrond met palmbomen. Ik vermoed dat die foto is gemaakt in Biskra in een studio want die bomen zijn denk ik getekend. Het kan bijna niet anders dat mijn oud oom Judocus Mombers  , Johannes Hovers heeft gekend. Zij streden tegen het schenden van de  afspraak over slavenhandel die door het Franse Gouvernement niet werd nagekomen . De beweging van Gewapende Broerders Der Sahara was opgezet door  Franse Kardinaal Lavigerie .

Indien Mw. Mariette Zoontjes Hovers dit bericht leest zou ik graag met haar in kontakt komen om de brieven die haar grootvader heeft geschreven eens te mogen lezen om mij een beeld te vormen hoe het daar was.

Met vriendelijke groet,  Huub Mombers

email : h.mombers@kpnmail.nl of 06 12 96 10 96

 

 

  •   Huub Mombers
  •   0    0    1 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.