Gepubliceerd 17-06-2017 13:10 Hebt u nog lege wijnflessen?

Voor in de glasbak? 

Nee, ruim honderd jaar geleden kon u ze nog verkopen. Gewoon bij de wijnhandelaar en distilleerderij L.N. Knegtel in de Heuvelstraat of bij Knegtel-Latour in de Zomerstraat. 

Zie bijgaande advertentie in de ‘Tilburgsche Courant’ van 7 augustus 1904, meer dan honderd jaar geleden, die mij werd toegezonden door een van de nazaten, Peter Knegtel in Axel. 

En dan kon u met de opbrengst daarvan, voor pakweg 35 eurocenten, nog een liter inmaak-brandewijn meenemen .....

'L.N. Knegtel' staat voor Leonardus Nicolaas Knegtel die al in 1865 zijn bedrijf startte in de Zomerstraat. Dit bedrijf maakte een dusdanige groei door dat al na enkele jaren uitgekeken moest worden naar een groter pand. 

Hij koopt op 28 oktober 1873, middels een publieke verkoop, een pand aan de Heuvelstraat nr. 2491 (later 65). Dit pand was vroeger al eigendom geweest van zijn grootvader Theodorus Knegtel. 

In juni 1888 gaat Leonardus (Nardus) op zakenreis naar België en overlijdt op 4 juli van dat jaar in Chokier (bij Luik) nadat hij in de Maas was gevallen. 

Veertien jaar na de dood van hun vader richtten zijn zonen Petrus (Piet) Johannes en Josephus (Sjef) Gerardus de vennootschap 'N.V. L.N. Knegtel' op. Beiden hadden het bedrijf van hun vader voortgezet, maar hun bedoeling was om ook als groothandel zich verder te ontplooien. Later kwam daar ook de wijnhandel bij. 

Na het huwelijk van Piet, met zijn nicht Marie Louise Latour uit Parijs, startten Piet en Sjef een eigen bedrijf aan de Zomerstraat 29 onder de naam Fa. Knegtel-Latour. Het bedrijf van hun ouders werd gewoon voortgezet in de Heuvelstraat door hun zus Maria (Miet) Catherina Knegtel. 

Bron: wijnfreak.nl 

 

Louis Sparidans

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Fa. Knegtel Knegtel wijn wijnflessen

  •   Louis Sparidans
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.


Locatie

Tilburg op de kaart

Bekijk dit verhaal op Tilburg op de kaart.

Media

  • advertentie in de 'Tilburgsche Courant' d.d. 7 augustus 1904

Gerelateerde verhalen