Reconstructie Tilburgse familiegeschiedenis

Linkshandig in de Boter

Afgelopen 3 jaren heb ik me verdiept in het leven van mijn vader Theo Doomen.

Ik kon daarbij putten uit enorm veel door hemzelf geschreven teksten, dagboeken, gedichten etc. De eerste 2 jaren maakte ik elke week een aflevering voor mijn weblog (www.theodoomen.nl) toen de 150.000ste bezoeker geweest was en het verhaal voltooid, besloot ik er een boek van te maken.

Theo Doomen was een verzamelaar; niet alleen van ansichtkaarten, munten en bidprentjes maar ook van feiten uit het verleden. Daarom besloot hij op een bepaald moment om belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen uit zijn leven vast te gaan leggen. Zo vertoefde hij eindeloos lang op zijn kamertje, achter zijn bureau om te schrijven.

Hiermee heeft hij een bijzonder tijdsbeeld van het Tilburg uit de vorige eeuw geschetst, daarnaast was hij bezig om woorden te geven aan zijn ongelukkige jeugd.

Hij was een gevoelig en zachtaardig kind dat terecht kwam in de harde bouwwereld en zich daarmee moest verhouden. Tel daarbij op: een strenge vader die graag een borrel lustte, 1 broer die al jong frater werd en 1 broer die jong overleed, een verdrietige moeder. Dit alles in het katholieke middenstandsmilieu en het plaatje is compleet.

Ik heb de verhalen bewerkt en vulde ze aan met mijn eigen herinneringen. Daarnaast zocht ik bij elk verhaal toepasselijke foto's van het oude Tilburg en familiebeelden zodat het een levendig beeld geeft met afwisseling van tekst en foto's in een afgewogen layout.

11 febr 2016, kwam het boek uit.

Alle verhalen en foto’s van het weblog zijn gebundeld en geven zo een tijdsbeeld van de vorige eeuw met daarin een hoofdrol voor Theo Doomen.

Kortom: een schitterende familiegeschiedenis tegen het decor van het katholieke Tilburg van 1900-2000.

Het boek heet “Linkshandig in de boter; de verhalen van Theo Doomen”.

Het is prachtig uitgevoerd met fijn glad papier en sprekende foto’s.

Het telt 208 pagina’s en heeft een harde kaft.

U kunt het boek kopen voor € 24,50 bij boekhandel Gianotten, Tilburg

Of bestellen: stuur een mailtje naar mbadoomen@gmail.com

Het boek kost € 24,50, de verzendkosten bedragen € 3,50.

Totaal € 28,- (incl verzendkosten).

 

Marieke Doomen.

Media