Gepubliceerd 29-10-2014 11:03 Speelde jij ook op straat ?

Wij wonen hier tegenover een paar scholen en zien daar s'middags heel veel kinderen naar buiten komen. Een paar kinderen zie je even later gaan voetballen , fietsen spelen. Heel veel kinderen gaan naar binnen achter de computer spelletjes spelen. Je ziet ze ook al heel jong met gsmtjes lopen.  Hoe anders was dat toen ik jonger was..Als wij uit school kwamen ging je met je vrienden en vriendinnen buiten spelen . Tollen, wie kent dat nog? Een tol en dan een houtje met een stukje touw. Elastieken samen en de meest mooie capriolen haalden we uit. Touwtje springen en onderwijl zong je liedjes . Hinkelen met krijt groot getekend op straat. Rolschaatsen of "kaaibaanden " . 

Kaatseballen en ja ook daar werd bij gezongen karel een stiet zijn teen..Pijltje schieten met van die plastic pijpen. Bussen lopen verstoppertje een twee drie tot tien en wie niet weg is die is gezien. En nog heel veel meer.

Wij hadden geen cruifcourt maar gewoon een veldje of de straat waar je speelde met een bal. Stand in de mand en de bal is voor , hoog nog hoger gooide je dan. In de wintermaanden als het koud werd en er eindelijk ijs was en je geluk had schaatsen. Gewoon op een slootje en wachten want wij hadden maar een paar . Om de beurt mochten we dan even proberen op het ijs te blijven staan. Of bordspelletjes Mens erger je niet aan de grote keukentafel. Tv deed pas later zijn intrede daarvoor  gingen we met zijn allen kijken bij buren die er wel een hadden.

Doe jij nog weleens die wat ze nu ouderwetse spelletjes noemen met je kinderen of kleinkind? Zou het niet leuk zijn om gewoon heel gewoon deze spelletjes weer eens te gaan doen? Dan bewegen we weer voldoende en krijgt de straat een gezellig beeld van spelende kinderen..

Dagdromen mag he..

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: jeugd spelen

  •   Francien Nijkamp
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.