Drie gouden bruiloften te Tilburg. mei 1939

Fotonummer 006495

Tegenwoordig kom je ze niet zoveel meer tegen, gouden bruiloften.

In mijn geboortejaar, 1939, waren ze ook zeldzaam, maar dat was op basis van leeftijd. Hoe wonderlijk dus drie gouden bruiloften in de krant van 16 mei 1939.

 

Drie gouden bruiloften te Tilburg. In Besterd, Goirke en Veldhoven. Nieuwe Tilburgsche Courant 16-05-1939

 

IN DEN BESTERD.

Hier waren het de gouden feestelingen Th. v. d. Broek en Allegonda Smits, welke het heugelijke feit van hunne echtverbintenis vierden, 's Morgens te 9 uur werd in de  parochiekerk door den ZeerEerw. Heer Pastoor M. C. Nabuurs eene gezongen H. Mis van dankbaarheid opgedragen.

In stoet, waarbij het gouden echtpaar in eene auto werd geëscorteerd door kinderen en kleinkinderen, werd naar en van de kerk gereden, waarna in besloten familiekring de feeststemming hoogtij begon te vieren, waarbij het vanzelfsprekend aan liefdevolle woorden van kinderen en kleinkinderen niet ontbrak.

Hoewel het gouden echtpaar elk uiterlijk vertoon streng van de hand wees, hebben de buurtbewoners, want het echtpaar woont reeds veel jaren in deze omgeving, zich niet onbetuigd gelaten om uiting te geven aan hunne waardeering voor deze beminde familie en boden reeds gisteren door bloemen en eenige cadeaux hunne blijken van belangstelling aan.

Hedenmiddag van 12—1.30 had eene receptie plaats, waarvan zeer druk gebruik werd gemaakt om van het medeleven met dit heugelijke gebeuren te getuigen. Op uitdrukkelijk verlangen van het gouden echtpaar zal geen serenade worden gebracht.

 

IN DE ST. THERESIA-PAROCHIE. De ZeerEerw. Heer Pastoor Mutsaerts celebreerde te half tien uur eene gezongen H. Mis  van dankbaarheid ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest van het echtpaar A. Geboers en C. A. Donders. Het echtpaar, dat, zooals de andere gouden echtparen nog een goede gezondheid geniet, ging te voet naar de kerk, begeleid door hunne kinderen en kleinkinderen.

Na de H. Mis werd de feestvreugde in besloten familiekring voortgezet, dit belette echter niet, dat talrijke belangstellenden hunne felicitaties kwamen aanbieden, terwijl de straat feestelijk met de driekleur versierd was. Hedenavond wordt het feest verder voortgezet in de zaal van Fouchier, bij de Hasseltsche kapel. Serenades zullen worden gebracht door de Harmonie Opwaarts, het dameskoor van de St. Theresiaparochie, het parochieele zangkoor, het koor van de H Familie afd. Mannen, Hasseltsch Gemengd Koor, het gemengd koor Echo van het Zuiden

en de Zangvereeniging La Renaissance. Het wordt in de Hasselt dus wel met muziek en zang gezegd.

 

IN DE PAROCHIE 'T GOIRKE.

Hier droeg 's morgens te 9 uur de Eerw. Kapelaan van Beurden eene gezongen H. Mis op om aan God dank te brengen voor het groote geluk dat aan het echtpaar Heijstek Snellen, Van Hogendorpstraat 25, te beurt viel door 50 jaren in gelukkige verbintenis vereenigd te zijn.

Dit is in 3 jaren het 4de gouden feest dat in deze familie gevierd wordt, 3 gouden huwelijken,terwijl een zuster van de feestelingen haar gouden feest in het klooster der Eerw. Zusters te Zundert viert.

Met eene auto, daartoe welwillend afgestaan door de familie H. Eras-Jansen, werd het gouden echtpaar naar de kerk gebracht en weer gehaald. De kinderen en kleinkinderen vormden daarbij de eere-escorte. Het feest werd daarna gevierd in de zaal van de Wed. Dirks, hoek Houtstraat waar de milde stemming weldra ten top steeg. De buurtbewoners hadden voor de bloemrijke  felicitaties gezorgd, terwijl ook eenige cadeaux werden aangeboden. Hedenavond brengt de parochieele Harmonie St. Dionysius eene serenade. Als zeldzaam feit zij hier nog vermeld, dat de 10 kinderen nog in leven zijn en 5 daarvan hun gouden feest vierden. Den geheelen dag kwamen vele bloemfelicitaties binnen.

Kijk, dat is nog eens vieren!

 

 

 

Henk van Mierlo

 

Nuenen.

 

 Foto: Mgr. Mutsaertes, toen nog pastoor van de Theresiaparochie