Foto's ter herinnering aan AaBe

Heren bij

Foto met drie heren aan de hoofdingang van AaBe. De linker man op deze foto is J. van de Hoek en de middelste is Jantje van Broekhoven. Deze man is de vader van Johan. De foto is gemaakt in de jaren ´50 bij de ingang van AaBe.

Jo de Wit werkte vanaf de jaren ‘50 bij AaBe. Hij woonde in Moergestel en iedere dag ging hij door weer en wind op de brommer naar Tilburg. Na ongeveer twintig jaar is hij gestopt bij AaBe. Wanneer en waarom deze foto gemaakt is, is niet bekend.  Op zijn werk droeg hij schoenen, maar thuis altijd klompen want naast zijn werk bij AaBe was Jo duivenmelker. Zijn dochter, die deze foto meebracht, werkte zelf ook nog bij AaBe (Sigmacon). 

De foto van de dames volleybalteam is in 1966 gemaakt, waarschijnlijk door Jan van Eijndhoven. De foto is gemaakt tijdens het toernooi bij Sturka-fabrieken in Zutphen. De visploeg en het voetbalteam waren er ook bij aanwezig. Na afloop is dit lijstje ons geschonken door AaBe. Deze dames staan op de foto: Corry de Jong, Marij (achternaam niet bekend), Han Gedden, Jeanne Laureijsen, Jetty van Lierop en Helma de Beer.

Tilburg Wiki

 

Media