Gepubliceerd 18-01-2014 15:39 Jeugdherinnering 1

De danslessen.

Rond 1960 kreeg de jeugd voor de opvoeding dansles van het Dansinsittuut Kruiselbergen door msvrouw kruiselbergen.Het was op zaterdagmiddag en de nazaten van de families Mutsaerts,Enneking,De beer,Kerstens Bogaers,Jurgens etcetera gingen om de Foxtrot,De  Weense Wals,Rumba,Tango,Give te leren.Als je goed was kon je een gouden  speld halen wat mij nooit geluktis.

De jongens zaten aan een kant van de zaal met de meisjes aan de andere kant.OP de tonen van Petite FLeur begon de les .Jongens renden naar d e e meisjes en de muurbloempjes bleven zitten.

Wij zaten op dezelfde Middelbare scholen zoals Odulphus en Theresia en hockeyden bij de Tilburgse Mixed Hockey Club.De eerste vriendschappen zijn er ontstaan en er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen.Enige voorbeelden Pieter en Bettie Bogaers-Jurgens en Tommy en Mieke Enneking-de Beer.En die zijn nog getrouwd.

 

Vele feestjes zijn er in mijn herinnering gevierd in de riante woningen van deze Tilburgse Families.Het meisje waar ik steeds mee danste was Noortje nu Noor sportief lief en vrolijk waar ik nog contact mee heb na al die jaren.

Duc Janssens.

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: dansen jeugd

  •   RCJLMJanssens
  •   0    1    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.