Gepubliceerd 12-01-2014 13:46 Kwajongensstreken 2

Het spelen in de bossen bij de Delmerweg groeide de uit tot Indiaan en cowboygevechten .Op een warmezomermiddag zijn een groep als cowboy verklede jongens met klapperpistooltjes gewapend en een groep indianen gewapend met pijlen en bogen op het hoofd gekleurde kippinveren en lasso,s in de bossen.

De indianen hebben een boom gekozen die ze als Totempaal gebruiken en voeren krijgsdansen uit .Ze maken geluiden die klinken als Oele-Oele-Oele en hebben oorlogskleuren op de gezichten .Er zijn ook meisjes bij in indianendracht.De cowboys liggen met pistool in de hand verborgen in de struiken.

Behoedzaam besluipen zij de joelende Indianen.

De indianen slaan op de vlucht gevolgd door gillende koeiedrijvers.Gevangen ,ontwapend en vastgebonden worden ze terug gevoerd naar de Totempaalboom .Een Indiaans die Agnes heet wordt vastgebonden aan  de boom en het strijdperk gaat dieper het bos in.

Later en de middag gaat ieder weer naar huis toe.Allen zijn moe en tevreden.Jaren later kom ik een jonge vrouw ergens tegen die me vraagt;Ben jij Duc Janssens.Op mijn bevestigende antwoord  vraagt zij of ik me nog die middag kan herinneren met dat indianengevecht?

Kun je je okk herinneren dat jullie mij hebben vastgebonden aan die boom?Toen ik s 'avonds niet thuis was gekomen is er overal gezocht eerst na uren ben ik gevonden nog steeds aan de boom gebonden.

Daarna ben ik deze belevenis nooit meer vergeten,helaas na 55 jaar wel de achternaam.

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: jeugd

  •   RCJLMJanssens
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.