Gepubliceerd 09-01-2014 15:32 Herinneringen aan AaBe

Verhaal door Jan Kleijn:

Tot mijn 21e jaar (van 1958 tot 1963) heb ik bij AaBe gewerkt op kantoor (eerst als jongste bediende en later als onkostencalculator).

Daarna ben ik bij de Koninklijke Marine als dienstplichtige in dienst geweest. Hier kreeg ik twee wollen AaBe dekens. We moesten zelf ons militair nummer er met de hand innaaien.

Iets anders dat ik me nog goed herinner is de tafeltennisvereniging. Deze vereniging heeft in de Tilburgse competitie meegedaan. Hiervoor kregen wij van de directie (o.a. Dhr. van de Bergh en Dhr. Eijkens) kleding in de AaBe kleuren. We mochten in de avonduren gebruik maken van de sportzaal en de kantine. Datzelfde geldt voor de twee tennisbanen. Ook lagen er twee tennisbanen bij die wij in de avonduren en in het weekend mochten gebruiken.

Tevens was er een voetbalelftal dat in de bedrijfscompetitie meedeed. Hier deden voetballers in mee die op zondag bij NOAD, LONGA, Willem II en diverse eerste elftallen van verenigingen uit Tilburg meededen. Een keer per jaar werd in het begin van het seizoen de openingswedstrijd gespeeld tegen Willem II op het terrein van AaBe.

Links:

 

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: AaBe

  •   TextielMuseum
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.