Gepubliceerd 02-01-2014 14:55 AaBe babydekentjes

Miet van den Hout werd geboren in de Hoogvensestraat in Tilburg. In 1937, op 26jarige leeftijd, ging zij werken in de textiel. Zij kwam terecht bij AaBe en gauw daarna op de afdeling babydekentjes. Zij kreeg daar met enkele collega’s de verantwoording over het appliqueren van de babydekentjes. Op deze manier werden de wollen dekentjes verfraaid met afbeeldingen van onder andere konijntjes, zwanen en hondjes. Deze voorgestantste dierenfiguren werden opgevuld, op de dekentjes aangebracht en soms nog wat verfraaid met stukjes zijdeachtige stof. Vervolgens werden ze met siergaren en een siersteek op de dekens bevestigd.

Miet van den Hout heeft haar hele werkzame leven op deze afdeling gewerkt.In 1975 ging ze met pensioen. In 1992 is zij op 82 jarige leeftijd overleden in haar geboortehuis aan de Hoogvensestraat.

Ter gelegenheid van haar 12,5-jarig jubileum bij AaBe kreeg ze een ingelijst geappliqueerd babydekentjes als aandenken.

Miet (in familiekringen ‘ons taante Miet’) was bijzonder trots op het werk dat zij deed. Het hoogtepunt in haar carriere was de levering van enkele dekentjes aan het Koninklijk huis voor de kinderen van Juliana en Bernhard. Dat verhaal is meerdere keren in geuren en kleuren verteld aan ieder die het horen wilde.

Links:

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: AaBe

  •   TextielMuseum
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.