Gepubliceerd 25-10-2013 09:41 Vijfenveertig jaar later .....

Het is deze maand 45 jaar geleden dat we trouwden, Irène en ik. Op zich niks bijzonders, maar toch .....

Ik kwam in de jaren vóór ons trouwen meerdere malen per week, na afloop van mijn werk, naar Tilburg om haar op te zoeken in de Kaapkoloniestraat, vlakbij het Korvelplein. Ze woonde daar op kamers terwijl ze de weekenden meestal op mijn flat doorbracht.

Derhalve besloten we uiteindelijk toch maar te gaan trouwen; wel zo eenvoudig. In plaats van ‘al dat heen-en-weer-gereis’ konden we wel leukere dingen bedenken.

Ik kom hierop omdat ik in de afgelopen week onverwacht mijn trouwpak van destijds weer aantrof in een oude garderobekast. We zijn namelijk nog niet zo lang geleden verhuisd, dus kom je af en toe nog ‘dingen’ tegen die je lang niet meer hebt gezien.

Een ‘uitdaging’ van mijn echtgenote om het nog eens (te proberen) aan te trekken heb ik evenwel moeten laten passeren, maar zulks geldt in zekere zin wederzijds ..... Het kostuum lijkt wel te zijn ‘gekrompen’!

In de binnenzak van het colbert, behorend bij mijn trouwpak, trof ik evenwel nog een vergelijkend prijsoverzicht aan van de ANWB terzake de brandstofprijzen in Europa in die jaren, eind jaren zestig.

Nederland behoorde destijds tot de middenmoot in dit opzicht, want een liter dieselbrandstof kostte hier toen (schrik niet) 21,7 cent, oude centen wel te verstaan oftewel bijna een dubbeltje, in euro’s vertaald. Zie de hiernaast staande afbeelding.

Ondanks dat, kon ik ‘mijn Irène’ destijds toch met mijn eigen auto naar het stadshuis vervoeren (afb. 2 en 3).

Hoeveel kost een liter diesel tegenwoordig trouwens? Wel 15 x zoveel, of vergis ik me?

Bijgaand als afb. 4 (via BeeldOnline) nog een foto van het toenmalige tankstation aan het Korvelplein, waar ik destijds (tussen het vrijen door) heel wat liters heb getankt. In 1985 werd dit benzinestation afgebroken.

En als bijlage 5, zonder de gevraagde toestemming van ‘mijn’ Irène, tóch onze trouwfoto.

Louis Sparidans

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Korvel trouwerij

  •   Louis Sparidans
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.