Gepubliceerd 16-08-2013 12:15 Een muurkrant die vragen oproept

In het kader van het thema ‘Muurkranten in Tilburg’ trof ik op de site van het ‘International Institute for Social History’ de hiernaast staande afbeelding aan.

Het betreft muurkrant no. 94, gedateerd 18 december 1981, met o.a. de intrigerende kop: ‘Mariaziekenhuis ongezond – jongeren op straat’. Eentje van een goeie dertig jaar geleden.

Helaas lukt het me niet om de bijbehorende tekst te ‘ontcijferen’. Een incidentele gebeurtenis of iets structureels?

Wie weet hier meer van? Minstens toch diegenen die direct of indirect betrokken zijn geweest bij het samenstellen van de muurkrant, lijkt me. Zijn ze er nog?

Of weet iemand iets over de andere onderwerpen die worden genoemd zoals ‘Theresia tegen gasprijsverhoging’. Wie is niet tegen verhoging van de gasprijs, denk ik dan.

Zelf woonde ik in die jaren al lang niet meer in Tilburg. Waar werden die muurkranten zoal opgehangen?

Er moeten toch Tilburgers zijn die hier een verhaal aan weten te koppelen .....

Kom op, het ‘Geheugen van Tilburg’ is min of meer juist voor dergelijke verhalen opgezet (denk ik). Ook voor smeuïge verhalen trouwens. Anton van de Wiel niet te vergeten.

Louis Sparidans

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Muurkrant

  •   Louis Sparidans
  •   1    0    0 

Reacties

Henk van Mierlo schreef op 17-08-2013 14:25
Ja, Louis ik weet nog dat er in Tilburg muurkranten hingen, met name op de hoek van de Nieuwlandstraat en de Korte Schijfstraat bij het toenmalige JAC. Ik vermoede dat er ook vrijwilligers van de wereldwinkel aan meewerkten, o.a. ene GIJs student bij de Hogeschool, maar ik weet zijn achternaam niet meer. Ik was er overigens niet bij betrokken, want ik had het veel te druk met het solidariteitscomité voor Solidarnosc in die tijd.


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.