'Tilburgse' kamelen

Fotonummer 004414

Ofschoon geen belangwekkende historische gebeurtenis, maak ik er toch melding van.

Vorige week schreef ik namelijk op het GvT een verhaaltje over ‘een kameel in de Heuvelstraat’. Zulks naar aanleiding van de door ene ‘Liesbeth’ opgeworpen vraag over de deelname van haar vader aan een Driekoningenoptocht in de jaren vijftig (van de vorige eeuw) in Tilburg.

Een ‘ouwe bekende’ attendeerde me daags daarna op een alleraardigste foto (via BeeldOnline) van een ‘Tilburgse’ kameel op kennelijk een Tilburgs binnenplaatsje achter een huis. Zie de eerste afbeelding hiernaast.

Wat jammer dat we niet weten uit welk jaar de foto stamt, wie er op staan en bij welke gelegenheid en waar die is gemaakt.

Gelet op het ‘feestelijke’ kostuum van de voerman en de ‘deftig’ geklede man rechts op de foto resp. de ‘chique’ zonen (?) óp de kameel, moet er wel een bijzondere aanleiding voor het maken van de foto zijn geweest. Wie weet hier meer van?

De tweede afbeelding, gemaakt in 1982 in het Safaripark Beekse Bergen (ook afkomstig van BeeldOnline) roept eveneens een vraag op: wie is toch dat aardige meisje van ‘toen’ en hoe zou ze er nu, ruim dertig jaar later, uit zien?

Afbeelding drie toont een kameel in het destijdse Tilburgse dierenpark aan de Bredaseweg. Wat jammer dat dat park er niet meer is .....

Louis Sparidans

Media