Familie Van Beurden-De Wijs

f1

Uit het album van de familie Van Beurden-de Wijs

Familiegegevens

Jan van Beurden werd in 1956 geboren als zoon van Piet van Beurden en Corrie Simons. Vader was ondernemer en stond in Tilburg onder meer bekend als brandstoffenhandelaar.

Jan van Beurden trouwde met Yvonne de Wijs (1952, Tilburg), dochter van Frans de Wijs en Bep Coopmans. Vader Frans was de derde generatie die zo heette, vandaar dat hij ook wel Frans III werd genoemd. Hij verdiende de kost met agenturen en commissiehandel.

Jan en Yvonne hebben twee zonen. Pieter werd in 1979 geboren, Bram in 1981.

Jan van Beurden runde jarenlang café-restaurant Den Rijacker en is nog altijd actief als ondernemer op diverse terreinen.

Familieverhaal

'Lieveling'

Wie Jan van Beurden wil leren kennen kan de columns lezen die hij wekelijks schrijft voor het huis-aan-huisblad Reeshofjournaal. Maar je kunt ook je oor te luister leggen als hij zijn verhalen vertelt. De verhalen over zijn eigen vader nemen daarbij een belangrijke plaats in.

In dit bestek verwijzen we graag naar zijn in 2009 verschenen boek Lieveling. Soldaat van Oranje onder Engelse vlag. De grootste inspiratiebron voor dit 440 bladzijden tellende boek vormden de ongeveer 40 brieven die Piet als sergeant in het Britse bevrijdingsleger aan zijn geliefde Corrie in Tilburg schreef gedurende de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog tot de daarop volgende zomer.

Op basis van deze mooie persoonlijke documenten alsmede interviews en tal van herinneringen heeft de zoon het verhaal van zijn vader in romanvorm gegoten. Alleen al de liefdesbrieven zijn prachtig om te lezen. Ze hebben dezelfde bijzondere eigenschap als oude foto's die je van het ene op het andere moment terug kunnen laten keren in de tijd van toen.