Drumband Prins Willem-Alexander

Fotonummer 052547

Op zoek naar data resp. foto’s met betrekking tot Willem-Alexander in relatie tot Tilburg (in verband met de aanstaande troonopvolging) kwam ik een paar dagen geleden op BeeldOnline enkele afbeeldingen tegen van de Tilburgse ‘Drumband Prins Willem-Alexander’.

Eén daarvan bleek al meteen zeer opmerkelijk (afbeelding 1) want als oprichtingsdatum van deze drumband wordt 1 augustus 1966 vermeld. Een zeer vooruitziende blik want de prins werd pas op 27 april 1967 geboren!

Op afbeelding 2 wordt deze oprichtingsdatum herhaald, zij het dat deze foto meteen een vermeldenswaardig feit laat zien: de drumband gefotografeerd vóór de kerk van de Trouwlaan, na aankomst van deelname aan een concours op 10 september 1967 waar zij een eerste prijs behaalden met 129,5 punten (wie weet met hoeveel mededingers).

Voorts wordt bij laatstgenoemde foto vermeld dat de band is opgericht door J. Emmen, pater Marinus, en P. de Bont. Men begon met acht actief deelnemende leden t.w. : Jan, Frans en Marjan v.d. Bosch, Berrie, Peter en Jos Schuuring, Peter de Bont en Karel Vingerhoets.

Voorshands ga ik er van uit dat genoemd oprichtingsjaartal een vergissing is, maar toch .....

Ik heb nog geprobeerd om te achterhalen of de drumband tegenwoordig nog bestaat, maar helaas, zonder resultaat. Althans niet op internet, of het moet wel erg ‘verscholen’ zijn .....

Louis Sparidans

Media