Gepubliceerd 20-04-2013 15:00 Drumband Prins Willem-Alexander

Op zoek naar data resp. foto’s met betrekking tot Willem-Alexander in relatie tot Tilburg (in verband met de aanstaande troonopvolging) kwam ik een paar dagen geleden op BeeldOnline enkele afbeeldingen tegen van de Tilburgse ‘Drumband Prins Willem-Alexander’.

Eén daarvan bleek al meteen zeer opmerkelijk (afbeelding 1) want als oprichtingsdatum van deze drumband wordt 1 augustus 1966 vermeld. Een zeer vooruitziende blik want de prins werd pas op 27 april 1967 geboren!

Op afbeelding 2 wordt deze oprichtingsdatum herhaald, zij het dat deze foto meteen een vermeldenswaardig feit laat zien: de drumband gefotografeerd vóór de kerk van de Trouwlaan, na aankomst van deelname aan een concours op 10 september 1967 waar zij een eerste prijs behaalden met 129,5 punten (wie weet met hoeveel mededingers).

Voorts wordt bij laatstgenoemde foto vermeld dat de band is opgericht door J. Emmen, pater Marinus, en P. de Bont. Men begon met acht actief deelnemende leden t.w. : Jan, Frans en Marjan v.d. Bosch, Berrie, Peter en Jos Schuuring, Peter de Bont en Karel Vingerhoets.

Voorshands ga ik er van uit dat genoemd oprichtingsjaartal een vergissing is, maar toch .....

Ik heb nog geprobeerd om te achterhalen of de drumband tegenwoordig nog bestaat, maar helaas, zonder resultaat. Althans niet op internet, of het moet wel erg ‘verscholen’ zijn .....

Louis Sparidans

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: koningshuis muziek Willem-Alexander

  •   Louis Sparidans
  •   2    0    0 

Reacties

John Emmen schreef op 31-01-2014 20:41
Geachte Louis.

Die zwart/wit foto voor de kerk is genomen toen ze nog Drumband Trouwlaan heete! Na de geboorte van onze huidige koning is de naam veranderd in Drumband Prins Willem Alexander(Dat is te zien op de foto voor het stadhuis ergens in 1972). Begin jaren tachtig is de naam weer veranderd,dit keer: Drum-Fanfare Prins Willem Alexander. 1996 is P.W.A gaan fuseren met drumband Het Zand! Nieuwe naam werd: Show and Marching Band Stad Tilburg. Dit heeft helaas maar 3/4 jaar mogen duren....alles is toen gestopt(Te weinig leden,geen subsidie's meer enz.... Ik weet dit omdat ik de zoon ben van oprichter J.Emmen in 1966. Ik ben zelf bijna 20 jaar lid van deze vereniging geweest! Jammer dat er wat fouten in het archief staan! Met vriendelijke groet.

John Emmen

Louis Sparidans schreef op 31-01-2014 21:17
Hartstikke bedankt, John, voor je aanvullingen en correcties bij de toelichting op de foto’s van BeeldOnline.

Leuk dat je reageerde. Je hebt daarmee ook enkele vragen beantwoord die ik in mijn verhaal(tje) opriep.

Wel jammer dat de fanfare resp. drumband na goed dertig jaar het loodje heeft moeten leggen!

Met een hartelijke groet,
Louis Sparidans


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.