Máxima in Tilburg

Máxima in Tilburg

 

‘Onze’ Máxima zit binnenkort naast Willem-Alexander op de ‘Nederlandse troon’.

Wie had dat ooit gedacht? Een Argentijnse schone als ‘onze’ toekomstige koningin. Eén ding is zeker: haar ouders hebben daar nooit bij stilgestaan.

Ik vroeg me af of Máxima ooit in Tilburg is geweest en zo ja, wanneer.

Op de site van het Koninklijk Huis trof ik de hiernaast staande foto aan met als toelichting ‘Tilburg, 9 november 2006: Prinses Máxima kijkt in het kader van de week Jong NL toe bij een jongen op een skatebaan in Tilburg’.

Verder googlen levert de volgende extra informatie op.

‘De Prinses bracht op donderdag 9 november 2006 een bezoek aan de Hall of Fame in Tilburg, een broedplaats voor jongerencultuur. De Prinses woonde het laatste deel bij van het debat tussen jongeren met als thema "dromen verwezenlijken".

Daarna maakte zij een rondgang door de Hall, waar onder meer een streetdance-act, een percussie-les en klim- en skatedemonstraties te zien waren.

Zulks in het kader van de ‘Week van Jong NL’ van 6 tot en met 10 november 2006. Hierin stond het jongeren- en jeugdbeleid centraal. De week was een initiatief van het projectbureau ‘Operatie Jong en FORUM’, instituut voor Multiculturele Ontwikkeling.’

Zou het kind op de foto, thans ongeveer 6,5 jaar later, zich dit moment nog herinneren?

 

Louis Sparidans