Westpoint-kuikens (vervolg)

  • Datering van de gebeurtenis: mei 2012

‘Mag dat zo maar' was een van de twee reacties die ik ontving op mijn bijdrage van afgelopen maandag onder de titel ‘Kuikentjes op de Westpointtoren'.

Ja, ik ben het nagegaan, de VVE (de Vereniging van Eigenaren) van de Westpointflat heeft er inderdaad haar goedkeuring aan gegeven. Al sinds 2008 broeden er slechtvalken boven op de toren in de daar door het Tilburgse Platform voor Stadsnatuur aangebrachte nestkast.

Een ‘slechtvalk-kenner' (‘maar laat mijn naam maar zitten' schrijft hij, ‘anders kent heel Tilburg me') schrijft: ‘vergis je niet, slechtvalken zitten bij voorkeur graag heel hoog; ze hebben heel goede ogen en kunnen, bij wijze van spreken, de koppen van een krant op een kilometer afstand lezen'.

Ja, dan kunnen ze, bij wijze van spreken ook elke Tilburger in de gaten houden vanaf de Westpointtoren!

Ze houden de populatie stadsduiven op peil. Ze pikken er in een duikvlucht de zwaksten tussen uit. Dat zijn hun voornaamste prooien. Soms zelfs met een snelheid van meer dan 250 km per uur!

Uit een van de vorige jaren, maar wel via de webcam in de nestkast op de Westpointtoren gezien, trof ik bijgaand fotootje nog aan.

Zijn het geen lieve slechtvalkjes?