Gezondheidscentrum Piushaven

  • Datering van de gebeurtenis: 28 januari 2012


Het is amper al geschiedenis te noemen, maar toch maak ik er graag melding van op het ‘Geheugen van Tilburg'.

Afgelopen zaterdag was ik namelijk te gast bij de officiële opening resp. ‘open dag' van het nieuwe gezondheidscentrum ‘Piushaven' aan de Prinsenhoeven in Tilburg. Niet zomaar een gezondheidscentrum maar een gloednieuw centrum dat huisvesting biedt aan niet minder dan 15 verschillende disciplines, waar in totaal 55 mensen werken!

Ik noem enkele disciplines : zeven huisartsen, twee tandartsen, een apotheek, vier fysiotherapeuten, twee ergotherapeuten, vier logopedisten, twee podotherapeuten en verder nog een psycholoog, een huidtherapeut, een optometrist, een audicien enzovoorts. Met allemaal nog ondersteunend personeel.

Maar ook ‘Thebe Thuiszorg' is er vertegenwoordigd, alsook ‘de Twern' en dan vergeet ik nog een en ander! Ik hoorde vertellen dat het ‘t grootste eerste-lijns-gezondheidscentrum van Nederland zou zijn.

Het centrum werd officieel geopend door de burgemeester, de heer Peter Noordanus. Het ziet er allemaal perfect uit! Chapeau !

Maar, eerlijk is eerlijk, mijn belangstelling ging het meest uit naar de logopediepraktijk, gerund door mijn nichtje Irma Sparidans. Zij is de dochter van mijn helaas reeds overleden broer Ad en haar moeder, mijn helaas eveneens al vroeg gestorven lieve schoonzus, Fini Leemans.

Ik mag er natuurlijk geen reclame voor maken want er zijn meer goeie logopedisten in Tilburg, maar als u met haar kennis maakt (resp. kennis moet maken) zult u er beslist geen spijt van krijgen, dat kan ik u verzekeren!

Ter illustratie voeg ik een fotootje bij dat ik heb ontleend aan de website van de Twern.

Louis Sparidans, Grave