Kluun

  • Geboortedatum: 17-4-1964
  • Sterfdatum:

 

In 2003 kwam deze oud-Tilburger uit de middle-of-nowhere de auteurswereld binnen gesprongen met zijn debuut ''Komt een vrouw bij deze dokter'.

Het werd een bestseller, gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van hem en zijn vrouw. Een miljoen exemplaren werden ervan verkocht. Het boek werd verfilmd en in 23 talen vertaald ! Van de 'serieuze' resencenten kwam het boek er minder goed van af dan bij het grote publiek. Ook de film 'Komt een vrouw bij de dokter' werd massaal bezocht en brak records.

Qua aantallen is hij acht jaar later nog steeds een succesvol schrijver, die er tegenwoordig een mooi huis in Amsterdam op nahoudt, als buurman van die andere succesvolle Brabantse schrijver, Adrie (A.F.Th.) van der Heijden, die in Geldrop is geboren.


Kluun bleef maa door schrijven, de laatste jaren onder andere :
* Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt !
* De Weduwnaar
* Kluunen
* Van leven ga je dood
* God is gek !
* Haantjes (2011).

 

Over zijn Tilburgse roots is hij heel open in interviews en op TV. Soms positief, soms iets minder positief. In februari 2011 was hij te gast bij Omroep MAX, om het boek Haantjes te promoten. Daar vertelde hij o.a. dat hij zes maal per week met zijn zus in Tilburg sms't. Zijn basisvaardigheden voor het schrijven en de Nederlandse taal deed hij op aan het Theresia-Lyceum onder zijn eigen naam: Raymond van de Klundert.

 

Foto: website Kluun 2011.
Bronnen: diversen