Een trouwerij die met een sisser afliep

  • Datering van de gebeurtenis: Zaterdag 1 januari 2000

Ik ben aan het opruimen geslagen en ofschoon we helemaal geen abonnee zijn op het Brabants Dagblad (De Gelderlander is namelijk ons plaatselijke 'suffertje') kwam ik vanmiddag tóch een exemplaar van die krant tegen.

Niet zómaar een krant, maar eentje van zaterdag 1 januari 2000, een extra editie. Deze editie werd indertijd gratis huis-aan-huis bezorgd, ook in Grave.

'Een bewaarkrant', schreef de (toenmalige) hoofdredacteur Tony van der Meulen. Vandaar dat ik er nu nog uit kan citeren.

In deze krant een opmerkelijk bericht uit Tilburg. Hier vond destijds namelijk om klokslag twaalf uur van 1999 op het jaar 2000 het eerste huwelijk plaats op Nederlandse bodem in de 21e eeuw.

Het was indertijd burgemeester Johan Stekelenburg zélf die dit huwelijk sloot, in het Paleis Raadhuis. Het echtpaar bestond uit Angelique van den Berg en Maikel Flipse.

Het had wel wat voeten in aarde gehad want aanvankelijk kreeg het tweetal bij de gemeente nul op het rekest. Maar toen Stekelenburg ervan hoorde, was hij meteen enthousiast. En zo geschiedde.

Het bruidspaar verliet het Paleis Raadhuis in stijl, zo staat in de krant, door een haag van sissend vuurwerk.

Als iemand de krant nog wil hebben .......... ?

Laat maar weten, anders ........ !

Louis Sparidans, Grave

Media