Koninginnedag in het Leijpark ...

  • Datering van de gebeurtenis: 30 april 2009

Een mooie, zonnige dag op de verjaardag van onze Koningin in 2009. Zelf bracht zij met haar familie een bezoek aan Apeldoorn.

In Tilburg leek het een prachtige dag te worden met veel muziek, gezelligheid, oude auto's, oldtimers, festiviteiten op het grote veld naast de picknickweide. Een vrije dag voor jong en oud, een echt oranjefeest.

Op het moment dat deze foto's zijn gemaakt in het Leijpark in Tilburg had in Apeldoorn net de fatale aanrijding van de zwarte Suzuki plaatsgevonden, met de fatale gevolgen voor een groot aantal omstanders, langs de kant van de weg. De foto's van de geschrokken leden van het Koninklijk Huis in Apeldoorn zijn in ieders geheugen gegrift.

Deze foto's uit Tilburg laten zien, dat het publiek in het Leijpark van die 'aanval' nog niet op de hoogte was. De voorzitter van het Oranje Comité Tilburg maakte hiervan via de microfoon aan alle bezoekers van het Leijpark rond 13.00 uur melding. Om paniekreacties en overhaast vertrek naar huis te voorkomen werd gemeld, dat het geplande middagprogramma in aangaste vorm doorging ...

Foto's: eigen collectie Mieke-Nelie vd Heijden