Gepubliceerd 11-01-2011 19:42 Jacqueline Govaert / Krezip

  • Geboortedatum: 1982
  • Sterfdatum:

Ik wil blijven / Krezip

Als dit waar is, dacht ik toen, wat zal ik denken
Zal ik blijven of ging ik beter weg,
Ik ben bang dat ik niks zal vinden
En bang dat ik alleen achter blijf, maar ik ,

Ref Ik moet leren, moet proberen, moet vertrouwen,
Ik moet huilen,
Ik moet zien, moet weten dat ik mezelf kan zijn.

En als het kon zou ik blijven,
En als ze niet, niet in mijn weg zijn,
Ik staar hier in de verte
Maar ik zal opgroeien om precies als jij te zijn, yeah

Met het lied I would stay (dus de Engelse versie) stond de jonge Tilburgse popband Krezip in het jaar 2000 maandenlang in de hitparades en het was dé zomerhit van dat jaar. Een paar jaar later werd dit nummer zelfs gekozen tot de beste Nederlandse popsong aller tijden:

I Would Stay

If this is true, I thought then, what will I think,
Will I stay or rather I would get away
I'm scared that I won't find a thing
And afraid that I'll turn out to be alone, but I

Ref I have to learn, have to try, have to trust I have to cry,
Have to see, have to know that I can be myself ...
And if I could I would stay

And if they're not, not in may way
I'll stare here in the distance,
But I'll grow up to be just like you, yeah .....

Jacqueline Govaert (1983 Kaatsheuvel) groeide op in Tilburg samen met zus Anne (1983) en twee broers. De zusjes zaten op de muzische Afdeling van het Willem II-college later de Rockacademie Tilburg. Met muzikale klasgenoten vormden ze een band met de naam Krezip (anagram van perzik), dat al snel bekend en populair werd in het clubcircuit. De eerste jaren bestond de band uit:

Jacqueline Govaert, zang, piano en songteksten
Anne Govaert, gitaar
Annelies Kuijsters, toetsen
Joost van Haaren, bas en
Thijs Romeijn, drums.

In 1997 braken ze landelijk door met een optreden tijdens PINKPOP. In Tilburg waren ze al eerder opgetreden tijdens allerlei grote en kleine festivals en concerten, zoals Festival Mundial (Leijpark), Uitstad, Extase, Batcave, Paradox, No Sleep, Zandstuiver Festival, Noorderligt en het Kippevel-festival. Grote festivals in het hele land volgden de daarop volgende jaren zoals Elastiek Muziek (Hilvarenbeek), Bospop, Noorderslag en Lowlands ...

‘De afwisseling, energieke sound, de punkrock maakt deze band uit Tilburg zo bijzonder en geliefd bij jong én oud' - werd ergens in een recensie geschreven. De landelijke doorbraak tijdens Pinkpop zorgde er ook voor dat Jacqueline en haar band ook een keer de zogenoemde Helicopteract van het Bevrijdingsconcert werd. Ze vlogen van festival naar festival, van noord naar zuid, noord en oost op 5 mei.

Tien jaar later kon Krezip terug kijken op een hele lijst van 12 hitnoteringen op het gebied van hun albums en 17 nummer één noteringen met hun singles. Ook in België hadden ze veel succes, vele optredens en hitnoteringen. Het tienjarig jubileum vierden ze in de Heineken Music Hall in Amsterdam voor een uitverkochte zaal. Oude hits, afgewisseld met nieuwe !

Kort daarop maakte Krezip bekend, dat ze ondanks alle succes ermee gingen stoppen. Intussen allemaal tien jaar ouder, wilden ze begrijpelijk nog iets 'anders'gaan doen: de een solo, de ander in een andere groep of band(s). Na het succes van Krezip werd het tijd voor een eigen leven, met nieuw leven. Op 27 juni 2009 vond een spectaculaire afsluiting plaats van de band Krezip, met al weer een nieuwe hit ‘Sweet Goodbyes' ...

Het refrein van hun grootste hit was ook in de laatste periode van hun band waarschijnlijk ook een steun op de achtergrond voor leden van Krezip : " Ik moet leren, moet proberen, moet vertrouwen, ik moet huilen, ik moet zien, moet weten dat ik mezelf kan zijn "

foto's Internet

Mieke-Nelie vd Heijden

  •   Mieke-Nelie van der Heijden
  •   1    0    0 

Reacties

Dick Witte schreef op 23-07-2017 19:18
Het festival op het Stuivesantplein heette Santstuiverfestival. Georganiseerd door wijkhuis De Spil. Een paar maanden later stond Krezip op Spijkpop in Spijkenisse. Toen met drummer Bas Witte.


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.


Media