MARTIN COOLEN

  • Geboortedatum: 21-11-1946
  • Sterfdatum:

MARTIN'S VERSLAVING;

(Op de foto ziet U,Martin Coolen en Clemens van Bracht)

Gaat over mijn grote hobby, de muziek, en mijn muziekmaandblad CINDERELLA, dat vooral in het centrum van Tilburg, bekend is.Het ligt ook bij b.v. het VVV en bij de Bibliotheek(Koningsplein).

Wat eerst een probeersel was is uitgegroeid tot een verslaving.Ik kan er gewoon niet meer mee stoppen.En dan te bedenken dat ik na 1 jaar al geen zin meer hadom door tegaan met CINDERELLA, dat was in 1965.

Ik(Martin) is nu bijna 64 jaar, ik begonmet CINDERELLA op 17 jarige leeftijd, en kan me aansluiten bij de woorden van BARRY HAY van de GOLDEN EARRING; "Het is een verslaving en het houdt je jong.

Ik ben al meer dan 55 jaar bezig met muziek, ze maken mij ook niets meer wijs, omdat ik nog steeds op de hoogte wil blijven van wat er allemaal gebeurd, ook al vind ik er geen donder aan, dan wil ik toch weten weten wie die rotzooi op de plaat heeft gezet.

Ik kom uit een muzikale familie,mijn overgrootvader HENDRIK COOLEN was een accordeonist, mijn vader JAC COOLEN speelde klarinet en was lid van de PTT harmonie, en was ook drummer net als ik.Tussen 1967 en 1972 speelde ik voor de Tilburgse beatband THE REFLECTIONS, die traden op door heel België en Nederland.In 2007 heb ik een boek geschreven over die tijd.

Mijn oom is de voor vele Tilburgse muzikanten niet onbekende BILL COOLEN, zijn zoon(mijn neef) speelde o.a. in THE DYNAMIC ROCKERS.

CINDERELLA en ik(Martin Coolen) staan ook vermeldt in de Tilburgse boeken; ENCYCLOPEDIE VAN TILBURG en 50 JAARPOPMUZIEK IN TILBURG.