Gepubliceerd 05-09-2010 18:50 Muziekkiosk in het Wilhelminapark

  • Datering van de gebeurtenis: Rond 1950

Vanmiddag (zondagmiddag) genoten we van een prachtig openluchtconcert, gegeven vanaf een muziekkiosk. Het weer werkte ook geweldig mee! Nee, het was niet in het Wilhelminapark. Dat kan niet meer sinds de kiosk daar is verdwenen.

Ofschoon, de hele entourage maar ook de kiosk zelf, deed me daar overigens wel aan denken.

De betreffende kiosk staat, evenals die indertijd in het Wilhelminapark, op een prachtige plek waar rondom volop kan worden gespeeld door kinderen. We deden dat vroeger ook. Wat heb ik vaak met mijn step rondom de kiosk gereden!

Maar, we vonden het destijds ook 'geweldig' om óp de kiosk te kunnen staan, waar op zomerse zaterdagavonden een van de Tilburgse harmonieën daarvandaan dan vaak haar beste kunsten ten gehore gaf.

Ik 'hoorde' vanmiddag bij wijze van spreken opnieuw hoe mooi indertijd die muziek onder de bomen van het Wilhelminapark bleef 'hangen'. Wat was dat heerlijk!

Om te laten zien hoezeer de hiernaast staande kiosk lijkt op die van vroeger in het Wilhelminapark, plaats ik onder afbeeldingen nummer 2 t/m 5 nog een paar fotootjes, ontleend aan BeeldOnline van het Regionaal Archief Tilburg.

Waarom werd die kiosk van het Wilhelminapark eigenlijk gesloopt?

Louis Sparidans

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: kiosken muziek Wilhelminapark

  •   Louis Sparidans
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.


Locatie

Tilburg op de kaart

Bekijk dit verhaal op Tilburg op de kaart.

Media
Gerelateerde verhalen