Gouden bruiloft van Alex & Ameliet

  • Datering van de gebeurtenis: april 2008

Het schrijven van een stukje op het "Geheugen van Tilburg" brengt met zich mee dat het regelmatig een reactie uitlokt bij een of meer van de lezers daarvan. Meestal is dat een vriend of vriendin, een familielid of een bekende, maar af en toe krijg je ook een reactie van een op dat moment nog volslagen onbekende.

Vaak blijft het dan bij een eenmalig wederzijds contact, waarin een specifieke herinnering of belevenis de aanleiding vormt, maar soms ontstaan er daardoor ook, vooralsnog alleen digitaal, nieuwe vriendschappen. Een voorbeeld daarvan is een contact wat ik heb opgebouwd met Alex Cools uit d'n Udenhout.

Ik heb al eens eerder over hem op het GvT een stukje geschreven en daarbij een door hem zelf gezongen en begeleid lied geplaatst. Zie onder de titel "Ik zie oe daor zô gère ...... " (van 7 september 2009) en beluister vervolgens vooral zijn lied! Maar deze keer wil ik het hebben over zijn gouden bruiloft, vorig jaar.

Alex Cools en Ameliet Cools-Willemsen, binnenkort resp. 79 en 76 jaar oud, thans woonachtig in Udenhout maar beiden ras-Tilburgers, vierden vorig jaar in april hun gouden huwelijksfeest. En niet zomaar een feestje, nee, het vond plaats in het prestigieuze "Preston Palace" in Almelo met de hele familie.

Alex heeft z'n hele leven in het grafische bedrijfsleven 'gezeten' en Ameliet heeft lang als gezinshulp gewerkt, alsook 15 jaar lang voor gehandicapte kinderen bij de "Zwijsenstichting". Maar vele (oud)-Tilburgers zullen zich Alex ook herinneren als de voormalige leider en zanger van de band "The Oldtimers", indertijd vaak prominent aanwezig bij bruiloften en partijen.

Op zijn gouden bruiloftsfeest memoreerde hij evenwel dat hij eigenlijk z'n hele leven voor andere mensen heeft gezongen, maar nog nooit voor z'n eigen vrouw, Ameliet. Hij maakte dit ter plekke goed door spontaan het lied van Jim Reeves, "I love you, because ......." ten gehore te brengen.

Bijgaand sluit ik het betreffende lied bij, door hemzelf gezongen alsook door hemzelf (op keyboard) begeleid. Eigenlijk vind ik het nóg mooier dan de uitvoering, door Jim Reeves zélf gezongen. Wat een warme stem heeft die Alex en dat op de leeftijd van nú ! Beluister zelf bijgevoegd audio-bestand! Bedankt Alex!

Louis Sparidans

Tevens sluit ik nog een foto bij, waarop te zien is hoe Alex het lied voor Ameliet zingt, bij gelegenheid van hun gouden bruiloft.

Media