Gouden Bruiloft

  • Datering van de gebeurtenis: 8 juli 2008

Cees en Annie Robben - van Wagenberg zijn op dinsdag 8 juli 2008, vijftig jaar getrouwd. Deze huwelijksdag vierden zij feestelijk met hun kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen. De dag begon om 13.30 uur met een eucharistieviering in de St. Willibrorduskerk te Berkel. ‘Uit dankbaarheid, omdat we nog steeds in goede gezondheid zijn, omdat we een goede familieband hebben opgebouwd en omdat we ons één voelen met de Berkel-Enschotse gemeenschap. Al dat goede heb je niet zelf in de hand, dus daar zijn we dankbaar voor'.

Cees en Annie kochten het huis aan de Molenstraat in 1957 van de ‘Hoppenmèskes', twee vrijgezelle dames Hoppenbrouwers, Jaon en Frans. Het was de bedoeling van Cees en Annie om ook in dat jaar te gaan trouwen, ware het niet dat de Berkelse familie van der Bruggen zonder huis kwam te zitten, omdat er een bus binnenreed. Familie van der Bruggen werd tijdelijk ondergebracht in een klaslokaal van de meisjesschool. Een huis op zeer korte termijn was echter broodnodig, dus de gemeente vorderde het nieuw verworven huis van Cees en Annie. Hun voorgenomen huwelijk werd daarmee uitgesteld tot 1958. Op een zeer warme julidag trouwden Cees en Annie in Udenhout.

Zoals vele gezinnen in de jaren vijftig en zestig, kregen ook Cees en Annie een rijke kinderschaar. Binnen tien jaar tijd hadden ze hun kindertal compleet; zeven dochters(!), allen geboren tussen 1959 en 1969. Cees fietste elke dag naar de Rabobank in Tilburg, Annie zorgde voor de kinderen, bracht hen naar school, naaide minijurken, maxirokken, jassen en poppenkleren. Een hardwerkend ouderpaar dat naast de zorg voor het eigen gezin ook nog diensten verleende voor de Berkelse samenleving. Zo was Cees veertig jaar lid van het Wielercomité, vanaf 1983 maakt hij deel uit van de publiciteitsgroep van de kerk en was acht jaar lid van de gemeenteraad. Ook nam hij taken op zich als voetbalscheidsrechter, tonpraoter, correspondent van Het Nieuwsblad, Omroep Brabant en vanaf 1997 De Nieuwe Schakel. Nadat alle kinderen op de middelbare school of zelfs uit huis waren, ging ook Annie werken bij de Rabobank en enkele jaren later bij de pastorie van Berkel. Drie halve dagen per week zet(te) zij zich in voor het beheer van de parochiezaal, ontvangst van groepen en verenigingen en hand- en spandiensten. Cees voegde zich als koster bij de kerk, nadat de heer Anema was overleden. Al deze verdiensten bleven niet onopgemerkt. In het jaar 2000 werd Cees benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee jaar later, in 2002 ontving Annie uit handen van bisschop Hurkmans de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice"voor haar bijdragen aan de Berkelse parochie.

Vandaag de dag zijn zij nog steeds actief in het parochiewezen. Maar in hun ‘vrije tijd' trekken ze er graag op uit. Elk jaar een paar keer een midweek of weekendje weg. Bij mooi weer nemen ze de fiets en gaan op bedevaart naar kerken en kapellen; de Heilige Eik, de Hasseltse kapel, Meerseldreef, de St. Jan met uiteraard een bezoek aan de Zoete Moeder. Samen winkelen, kaarten of naar de (klein)kinderen toe. Annie heeft haar kaartclub en gaat elke week nog zwemmen. Cees maakt verhalen voor De Nieuwe Schakel over gemeentepolitiek en dorpsraad en tennist iedere week een paar uur. Vervelen doen zij zich niet. Ze komen eerder tijd te kort. Genoeg reden om feest te vieren.

Dit artikel werd geplaatst in De Nieuwe Schakel week 27