jeugd

  • Datering van het verhaal: 1936 -1958

Tilburg is voor mij 'n TREKPLEISTER !ben er geboren tot mijn 11 'jaar in de J.M.van Nassaustraat gewoont en dan verhuist naar de Guido Gezellestraat.

Van af 1958 woon ik in Wilrijk getrouwd met 'n Belg.gelukkig heb ik nog twwee broers in Tilburg wonen.Zit heel dikwijls in Het Geheugen te zorken en dan komen de herinneringen !De huishoudschool op de oude dijk ! en na school rumbonen kopen in 't snoepwinkeltje in de Zomerstraat! Had 'n vriendin in de Schoolstraat Jaenne Bulten ik ging haar 's morgens altijd halen .grote pret op die hoek met de Bedasche weg stond in die tijd 'n agent op 'n verhoog en wij 2 snotneuzen kregen natuurlijk altijd voorrang .Eens per jaar was 't politiedag of zoiets en dan werden er sigaretten en snoep bij zijn verhoog gelegd

'top en neer lopen in de Heuvelstraat 'ntijdverdrijf !de Tilburgse kermis in die grote schommels vergeet 't nooit.Kijk heel veel naar de nederlandse T.V en als 't iets over Tilburg is wil ik 't niet missen. Heb ook nog gewerkt in Huize de Bocht hard werken maar veel geleerd.Er was ook 'nliedje over Tilburg maar ken 't niet helemaal meer We hebben nog ne Willem twee hij zie wel gruun ;maar we doent er mee enz .er is veel veranderd in 50 jaar maar 't blijft toch altijd mijn stad.