Groep 7 van De Elzen wint 2e prijs liedjesfestival

  • Datering van de gebeurtenis: 17 april 2008

Stichting Tilburgse Taol en Factorium Tilburg organiseerden een liedjesfestival voor leerlingen van het basisonderwijs. De liedjes werden ten gehore gebracht in de aula van de Universiteit van Tilburg. Groep 7 van basisschool De Elzen, onder leiding van Roberto van Dalen, deed mee en won de gedeelde tweede prijs.

Ter voorbereiding op dit festijn, kregen de leerlingen erfgoedles in de klas. Stichting Tilburgse Taol verzorgde deze lessen. Daarin werd uitleg gegeven over typisch Tilburgse onderwerpen zowel historisch als actueel. Zo kregen de kinderen uitleg over de herdgangen, de textielindustrie, Peerke Donders en over het taalgebruik van vroeger. Daarnaast kwamen hedendaagse onderwerpen aan de orde, zoals de bouw van de Westpoint, de Stadsheer en uiteraard het draaiend huis op de Hasseltrotonde, een kunstwerk van Hans Kormeling.

Na de erfgoedles in de klas kwam er een docent van Factorium Tilburg om diverse liedjes in te studeren. Uiteraard kreeg de klas daarbij instructies over aankleding en choreografie. De klas bedacht er zelf nog een kort toneelstukje bij, waarbij de leerlingen Pim en Milou, een aardig stukje Tilburgs babbelden.

De Elzen moest het opnemen tegen zeven andere scholen: De Bloemaert, De Klinkers, Armhoefse Akker, De Blaak, Christoffel, Stelaertshoeve en De Sporckt. Elke school kreeg twee liedjes die ze moesten leren. De Elzen zong over 'unnen kwak kwèèk' en 'men èège buurt'.

De liedjes werden beoordeeld door een deskundige jury. Omdat basisschool De Elzen origineel was met het toneelstukje, kreeg deze school de gedeelde tweede prijs.

Tilburg Wiki:

Media