Gepubliceerd 20-02-2007 12:09 Overlijden Frater Caesarius Mommers

  • Geboortedatum: 24-10-1925
  • Sterfdatum: 18-02-2007

'Leesvader van Nederland' overleden

Diep geschokt door zijn plotseling overlijden......

Helaas moet mijn eerder gepubliceerde artikel betreffende Frater Caesarius Mommers aangevuld worden met bovenstaand feit.

19.02.2007

Frater Caesarius, de bedenker van de leesmethode boom-roos-vis, is 81 jaar oud geworden. Frater Caesarius Mommers, die bekend stond als 'de leesvader van Nederland', is zondag 18 februari jl. overleden in een verpleeghuis in Veldhoven. Frater Caesarius, de grondlegger en medeauteur van de leesmethode boom-roos-vis, is 81 jaar geworden.


De leesmethode die Mommers in de jaren zestig ontwikkelde en introduceerde, werd in Nederland en België alom toegepast. Nog altijd tachtig procent van de leerlingen van groep 3 krijgt leesles volgens zijn methode.


Frater Caesarius was 24 jaar lang verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit geheten). Emeritus hoogleraar Cor Aarnoutse, jarenlang collega van Mommers, herinnert zich hem als een bekwame en beminnelijke man. "Hij was een pionier op het gebied van onderwijs. Wat ik ook in hem waardeerde is dat hij de opbrengsten van zijn leesmethode allemaal ten goede liet komen aan het onderwijs in ontwikkelingslanden."

 

Bron: Informatie Professional.nl, met dank aan de heer Peter Quatfass en Jos de Kousemaeker.

Foto: Frater Caesarius Mommers en zijn overlijdensadvertentie in het Brabants Dagblad van maandag 19 februari 2007.

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: Caesarius Mommers

  •   rien van der heijden
  •   0    0    0 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.


Media


Gerelateerde verhalen