Installatie Kinderraad Reeshof

  • Datering van de gebeurtenis: november 2006

In 2004 is er in de Reeshof een kinderraad gestart met kinderen van basisschool Meander. Deze kinderraad heeft vele acties gevoerd waaronder een verkeersactie rond de omgeving van de school en een actie om voetbaldoeltjes aan het Makkumplein te krijgen.


In 2005 zijn er 6 kinderraden gestart. Deelnemende scholen waren: Meander, De Boemerang, Bloemaert, Leybeemd, Driecant, De Wegwijzer, De Bibit, De Helen Parkhurst en De Gesworen Hoek. Deze kinderraden hebben ideeënboeken gemaakt waarin alle verbeterpunten werden opgenomen. Deze ideeën kun je verdelen in 3 speerpunten:
1. verkeersveiligheid
a. de verkeersveiligheid rond de scholen
b. het te hard rijden op verschillende plekken in de wijk.
2. de woonomgeving
a. hondenpoepproblemen
b. speel – hangplekken
c. milieu
d. veiligheid in de wijk.
3. activiteiten
a. Bioscoopavond
b. Discoavond
c. Sportdag

Schooljaar 2006/2007 is er vanuit 7 basisscholen ( De Bibit, De Sporckt, Meander, De Boemerang, de Bloemaert, Helen Parkhurst en de Gesworen Hoek ) weer meegewerkt aan het opzetten van kinderraden. Er is gekozen voor 2 kinderraden die gebiedsbreed aan de slag gaat met de uitvoering van de ideeënboeken.
Zo is onder andere de fietspad aan de Langendijk vernieuwd, een tafeltennistafel aan de Mingerbergstraat geplaatst, de doeltjes op het Makkunplein geplaatst en zo nog veel meer.
De acties die de kinderraden zelf uitvoeren zijn de verkeersacties i.s.m. de politie, de schoonmaakacties in de wijk en er zal nog verschillende keren overleg zijn met de gemeente wat nog meer haalbare doelen zijn om te bereiken voor juni 2007.

Tilburg Wiki: