Dré Bergs

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:
Gouden speld van de gemeente Tilburg voor Dré Bergs.

Zichtbaar verrast was Dré Bergs, vrijdag 31 maart 2006, toen bij hem de “Gouden speld’ van de gemeente Tilburg werd opgespeld door burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg.(foto).

Dit gebeurde in aanwezigheid van alle dorpsraadsleden met hun partners, die in de Schalm bijeen waren om officieel afscheid te nemen van Dré als lid van de Dorpsraad. Deze gemeentelijke onderscheiding werd hem toegekend omdat hij zich langdurig, bestuurlijk en maatschappelijk verdienstelijk heeft gemaakt. In 1980 werd Dré lid van het bestuur van de Stichting Jeugdbelangen. Deze Stichting hield zich destijds bezig met de organisatie van diverse activiteiten voor de jeugd. De heer Bergs werd in 1989 lid van het bestuur van C.C. de Schalm. In dit bestuur heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling en het behoud van dit gemeenschapshuis. Na 13 jaar trad hij af om statutaire redenen. “U bent een van de initiatiefnemers om sinds de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1997 te komen tot een Dorpsraad.” De burgemeester vervolgde: “U heeft als voorzitter van de Stichting Jeugdbelangen samen met Ties van Rijsewijk, de voorzitter van de KBO en Joop Blom, de voorzitter van de Schalm, de handschoen opgepakt en een comité gevormd dat de oprichting heeft voorbereid.” De bevolking van Berkel-Enschot wilde dat al direct en hoewel het gemeentebestuur daar aanvankelijk niet voor was keerde het tij in 1998.

Vice-voorzitter. Op 6 mei 1999 werd de Stichting Dorpsraad notarieel vastgelegd en werd Dré benoemd tot vice-voorzitter, wat hij tot op heden is gebleven.” Hij heeft een groot aandeel gehad in de ontwikkeling van de Dorpsraad tot het instituut wat het nu is. Om statutaire redenen moet u nu aftreden, hoewel u nog wel enige tijd had willen blijven.”

Zes jaar geleden is Dré benoemd tot voorzitter van het Ariënsfonds. Dit fonds is gelieerd aan de woonstichting Tiwos en verleend financiële hulp aan mede-Tilburgers die zich aan de onderkant van de samenleving bevinden en bij geen enkele instantie meer terecht kunnen.

Dré zelf heeft naar hij zei; altijd een goed gevoel gehad en plezier als hij iets voor de mensen kon doen. Berkel-Enschot is mijn dorp en Tilburg mijn stad. In zijn contacten met de gemeente was hij positief waar het kon en kritisch wanneer dat nodig was in het belang van de bevolking. Met een dankwoord sloot hij af.