Ik ben in april 1963 geboren en gedoopt in het St Elisabeth Ziekenhuis in een tijd waarin Tilburg in een woningnood zat.
Mijn vader , afkomstig van de broekhovenseweg 79, de Vis en zuivelwinkel van Nico van Wijk, opa gehuwd met Adriana Maria Van Broekhoven uit Waalwijk
en
mijn moeder, afkomstig uit de Minister Mutsaertsstraat naast de pastorie van de St.Theresia kerk, waarvan Cornelius vd Grint vellenbloter was bij Akkermans lederfabriek aan het Wilhelminapark-Dr Nolenstraat en Adriana HML Vermeer schoenen op model stikte voor mensen met mismaakte voeten voor Schoenfabriek de Vos in de Goirkestraat;
woonden toen op kamers op een etage van een enorm zeurende en omhooggevallen huisbazin aan de Javastraat.
in 1964 verhuisd naar de Nijverstraat 125.
In 1967 naar de Rossinistraat 83.
V.a. 1985 in een appartement aan het Carré, bovenop de plaats waar ik ooit gebaard werd en recht tegenover de kapel waar ik gedoopt werd !
ik vergeet niets en heb altijd belangstelling en respect gehad voor zaken 'die eens waren' Altijd willen weten hoe iets kwam; wat was er eerst" dat was mijn manier om het "NU" te kunnen verklaren ook info-verzamelwoede en de drang om dingen te ordernen uit angst dat zij verloren zouden gaan naast de, toen al, enorme bewondering voor de Barokperiode en muziek, heb ik die eigenschappen wel eens eigenaardig gevonden, ......waar zou dat van komen ?"" ....
Tijdens de LEAO, Vrijwilliger op de Oliemeulen oudheidkundige diest Gem Tilburg en samen met Drs. H Stoepker en zijn team eskavaties gedaan t/m 1979; Na de LEAO, SOD gedaan en werkzaam geweest op de secretarie van Tilburg (Dhr Ch vd Hout) en Oisterwijk (Dhr Ch Frijse, Dr C Brants), Wegens bezuinigingsgolf overheid, werkzaam geweest in een bakkerij na een banketbakkersopleiding met stageplaatsen te Baarle Nassau en Gilze (Vromans) Werkzaam geweest tot 1989; daarna WAO 100%.
Daarnaast en nu opleidingen gedaan en studies gevolgd in Latijn, Kunstgeschiedenis, Iconografie, Oud schrift, Heraldiek, Staatskunde, Politiek, Krijgsgeschiedenis, en Gaandeweg landelijke, en Europese historie mee gepakt.
En natuurlijk waar het gedoe bij mij tijdens een tentoonstelling in 1975 (ga er eens langs) op het gemeente huis is wakker geschud; de trekker: Het kasteel en de heren van Tilburg, hun genealogie en hun doen en laten binnen en buiten Tilburg en Goirle. Heb zo ongeveer al hun aktes en brieven van uit archieven in Tilburg, Brussel, s'Gravenhage, entc in copia in huis samen met hun portretten en variaries ervan. In het bijzonder het geslacht van Hogendorp en van Hogendorp van Hofwegen trok mijn aandacht.
En het kasteel (wat helemaal geen kasteel was omdat het niet als verdedigbaar en niet eens als geheel werd gebouwd) van de Heerlijkheid; daarmee heb ik altijd iets eigenaardigs gehad. Toen ik in 1975 de afbeelding van de gravure voor het eerst zag leek ik wel een dejavue te ondergaan. Ik wist toen nog helemaal niets en had zelfs nog maar ampel van de geschiedenis van Tilburg vernomen. Het eenige wat ik wist werd aangewakkerd door Wijle Willem van Heijst, mijn docent Engels, Wat ben ik die man dankbaar !
Verder natuurlijk de genealogieën van mijn eigen familie, (van Wijk, vd Grint, Vermeer en Van Broekhoven) ; die van anderen en ook met plezier voor anderen. Sederd een tiental jaren bezig met Zegers en Schuurkes.
Verder mag ik graag wat klavecimbel spelen en naar mijn verzamelingen omzien.
Een gouden regel; er bestaat geen enkele vrije tijd zonder studie. Je behoort Je zelf te blijven ontwikkelen (wel Je hart volgend) tot je hersens gaan rotten". (na het stoffelijk leven)
http://gw.geneanet.org/johanniswijken_w