Afstammelingen van de Pijlijser familie Opgelet!

In Tilburg zijn tientallen families te vinden die in hun stamboom lijnen hebben lopen richting de Pijlijser familie. Ga je in die lijn verder terug de tijd in dan kom je uit bij "onze" Hertog Jan I, Hendrik III, Hendrik II en Hendrik I. Die laatste was gehuwd met Mathilda Van Boulogne, kleindochter van Koning Stefanus van Engeland, nazaat van de Grav(inn)en van Boulogne en de Schotse koningshuizen Dunkeld en Alpin.

Via Barbara Pijlijser stamt u dus af van Princess Mary of Schotland Dunkeld en heeft u maar liefst 9 Schotse Koningen in uw stamboom, waaronder Kenneth I MacAlpine (ca. 810 - Cinnbelachoir, 13 februari 858) die als eerste koning van Schotland wordt gezien.

De MacAlpine Clan heeft nu een oproep uit laten gaan, een Clan Roll Call, aan alle afstammelingen van deze Kenneth I om zich te laten registreren als clanlid.

De onderstaande site geeft u informatie over de petitie die men aan wil bieden aan de Court van de Lord Lyon in Schotland (vergelijkbaar met onze Raad van de Adel) om weer erkenning als Clan te krijgen:

http://www.macalpineclan.com/clan-roll-call

Met vriendelijke groet,

A. Nota-Kruize