Gepubliceerd 18-05-2014 09:20 Cees Nooteboom in Tilburg

Wie kent er niet Cees Nooteboom? Een van de bekendste schrijvers in Nederland. Met een gigantisch oeuvre!  

Ik lees hem graag, mede omdat hij ‘slechts’ vijf jaar ouder is dan ik zelf ben en zijn verhalen vaak heel herkenbaar voor me zijn. In zijn boek ‘Rode regen’ (uit 2007) verhaalt hij zelfs expliciet over het dorp in de Provence, waar we de afgelopen jaren een groot deel van de wintermaanden door mochten brengen.  

Maar wat ik nog niet wist, hoorde ik gisteren van een Tilburgse vriend van me:  hij heeft óók op het Odulphuslyceum gezeten!  

Ofschoon geboren in Den Haag (in 1933) verhuisde hij na de oorlog (WO II) met zijn moeder naar Tilburg, na haar scheiding met zijn vader. Zij heette met haar meisjesnaam Johanna Pessers en was van Tilburgse komaf. En dáár kwam hij terecht in de eerste klas van het Odulphuslyceum.  

Misschien is het eerste fotootje hiernaast, hetwelk ik heb ontleend aan zijn eigen website, wel tijdens dat jaar gemaakt ..... ?  Zou zomaar kunnen.  

Op de tweede foto, gemaakt drie jaar geleden, is hij 78 jaar. Zo kennen we hem allemaal, althans diegenen die ook zo geboeid zijn door zijn prachtige werk.  

 

Louis Sparidans  

 

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: auteur Sint Odulphuslyceum

  •   Louis Sparidans
  •   1    0    0 

Reacties

Henk van Mierlo schreef op 18-05-2014 13:45
Ik heb samen met hem aan Liesbeth LIst eens uitgelegd wat "Bettie ak um aai" betekent. Want dat Tilburgse accent is hij niet kwijtgeraakt,


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.