Koningin Máxima in Tilburg

Bezoek Koningin

Op dinsdag 18 maart 2014 was Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig op de campus van Tilburg University om de ondertekening van de Alliantie van Brabant bij te wonen. Faysal Settout, jongerenwerker bij R-Newt (Contourde Twern) in Tilburg Noord, was daarbij aanwezig.

De Alliantie is erop gericht middels social innovation nú afspraken te maken voor de generatie van morgen op de terreinen werk, zorg en duurzaamheid. Daarbij springen in het oog de Startersbeurs en andere initiatieven om de (jeugd)werkloosheid in de regio aan te pakken.

Faysal Settoute ging met de koningin in gesprek over de jeugdwerkeloosheid, de Startersbeurs en de  doelgroep die (nog) geen gebruik kan maken van de Startersbeurs: "Ik heb iets kunnen vertellen over de moeilijkheden waar onze doelgroep tegenaan loopt bij het vinden van werk. Dat zijn de jongeren die nog geen startkwalificatie hebben, zonder werkervaring zijn en die niet meer naar school kunnen en/of willen.”

Bij het gesprek waren ook enkele jongeren aanwezig met een Startersbeurs, de voorzitter van FNV Jong, een werkgever die jongeren aan het werk helpt met de Startersbeurs en de gastheer Ton Wilthagen. Hij is hoogleraar aan de Tilburg University. Faysal was onder de indruk: “Aan tafel zitten met de koningin en wat mogen vertellen over je doelgroep is natuurlijk een erg leuke ervaring. Het gesprek duurde ongeveer een half uur. Koningin Maxima was zeer geïnteresseerd in wat wij doen met deze jongeren en stelde veel vragen. Een mailtje vanuit het koninklijk huis waarin de waardering van de Koningin over mijn bijdrage aan het gesprek werd uitgesproken, was een leuke afsluiter.”