Voorwerpen die herinneren aan AaBe

Doos

Doos babydeken Deze doos wordt al sinds 1971 bewaard op de zolder van Corine en Cees Vissers. Vlak voor de geboorte van hun eerste kind kochten zij een wieg en een dekentje. Vanzelfsprekend werd dat een AaBe-dekentje aangezien ze zelf ook onder een wollen deken van AaBe sliepen. Het kinderdekentje werd ongeveer vier jaar gebruikt voor hun beide kinderen. Daarna was het versleten en werd het opgeruimd. De doos is al die jaren bewaard gebleven.

Sportjack AaBe had een eigen voetbalvereniging. Onderdeel van de bijbehorende sportkleding was dit jack. De vereniging hield op te bestaan bij de overname van AaBe door Sigmacon. Er bleef slechts één club over: de visvereniging.

Spoel en etiketten Deze etiketten zijn geweven met een zijden kettingdraad. Ze werden gemaakt in de bandweverij van AaBe in 1959. Bij een lege inslag werd de productie stopgezet. Pas bij het volgende etiket ging de machine dan weer verder. Productietempo en kwaliteit stonden bij AaBe hoog in het vaandel. Was het etiket slecht geweven, dan kreeg de desbetreffende medewerker een boete. 

Gele deken met bloemen Dit is een deel van een deken uit 1965. De oorspronkelijke afmetingen waren eigenlijk 180 cm bij 220 cm, maar deze is 180 bij 200 centimeter. De dekens werden verpakt in zakken. De zak die hier is tentoongesteld is nog ongebruikt en komt ook uit 1965. 

Tilburg Wiki

 

 

Media