AaBe-dekens met de boot naar Azie

verpakkingsmateriaal

Dit is een deel van een deken uit 1965. De oorspronkelijke afmetingen waren eigenlijk 180 cm bij 220 cm, maar deze is 180 bij 200 centimeter. De dekens werden verpakt in zakken. De zakken op de foto's zijn nog ongebruikt en komen ook uit 1965. 

Jarenlang heeft Ad van Rijen dekens verpakt: de dekens lagen opgestapeld in lange laden op de gang. Daarna gingen ze naar de pakkamer, waar alles werd ingepakt. ´Je had daarvoor een briefje met aantallen en het type. Die haalden je uit de laden, je stopte de orderbrief erbij, de voorman controleerde de boel en daarna gingen de dekens per zes in een doos,`zo vertelt Van Rijen. Iedere doos kreeg vervolgens een nummer. Daarna werden ze uitgeleverd aan Van Gend en Loos die de dekens op de plaats van bestemming brachten.

De dozen die per boot vervoerd werden, kregen een stevige verpakking: zo ging er eerst oliepapier om de doos en vervolgens een laag jute. Deze werd goed vastgemaakt en zorgde op die manier voor extra bescherming. Er werden op deze manier pakketen verzonden naar onder andere Arabië en Hong Kong.

Links:

Media