Ongeluk met AaBe-personeel

Eind jaren 50 xis er op de Schipholweg een ongeluk gebeurd waarbij een man en vrouw van AaBe betrokken waren. Die informatie kreeg het TextielMuseum onlangs van een ooggetuige van het ongeluk.

De mevrouw, destijd ongeveer 8 jaar, zag samen met haar moeder het ongeluk gebeuren bij hun voor de deur. De familie had een melkfabriek genaamd Gebr. Slooten op de Schipholweg in Haarlemmermeer. De moeder van deze dame verleende EHBO-hulp aan de man en vrouw in de auto. De vrouw was ernstig gewond en de ambulance liet even op zich wachten.

Enige tijd later kwamen de man en vrouw bij deze familie op bezoek om te bedanken voor de snelle hulp na het ongeluk. De heer had een AaBe-plaid bij zich als bedankje. Dit warme gebaar werd zo goed ontvangen dat deze familie sindsdien onder AaBe-dekens slaapt. En dat geldt voor deze mevrouw tot op de dag van vandaag. Wat een impact kan zo iets dan toch hebben op een kind van een jaar of 8...

Informatie over de man en vrouw is niet bekend. Kan iemand zich herinneren wie er eind jaren 50 een auto-ongeluk heeft gehad in Noord-Holland en werkzaam was bij AaBe?