Imker Bernard Janssens

De grote hobby van mijn vader was de bijenteelt.Wij woonden op de Delmerhof later Baroniebaan te Tilburg.In 1952 werd daar een buitenhuis gesloopt om plaats te maken voor een Amerikaanse Bungalow op een stuk grond met een Bos van circa 1,4 hectare.Hij had dit geerfd van zijn ouders omdat hij het gebruikte voor de bijen ,de kippen ,kalkoenen etcetera.De verkoop van honing verliep zo goed dat hij er een stuk hei van kon kopen waar zomers de bijen naar toegebracht werden voor de heide honing,Dat lag dicht bij het pompstation van de waterleiding aan de Gilzerbaan .Een imposant gebouw met opvallende blauwe ramen.Wij hadden allerlei soorten honing .De koolzaad honing was de lekkerste vooral als deze versuikerd was. Heerlijk op een snee witbrood met roomboter.

Mijn vader had cirac 20 volken in fel geel geschilderde kasten.Vlakbij het Daliaveld ook een hobby dat was zker 200 m in een langgerekt veld.Alle mogelijke varianten had hij er staan.daarnaast degrote boomgaard.

Wij kinderen hebben allen spreekbeurten gehouden op school over de bijenteelt  en de bijentaat. Met deze taal konden zij aangeven waar een vindplaats voor nectar gelegen was <kan ik mij herinneren.

Regelmatig werden wij gestoken natuurlijk.

Onze pa verzorgde zijn volken met een kap op maar zonder handschoenen aan.Dat was goed zei hij dan kreeg je geen reumatische aandoeningen was zijn overtuiging.

Op onze zolder staan nog de Slinger ,een apparaat om te ontzegelen en in de tuin nog  3 kasten.