Gepubliceerd 22-12-2013 16:45 Rosalie Gerritse-Smits

Eerder schreef ik al eens een verhaal op het GvT onder de titel ‘Modehuis Gerritse-Smits’, een gerenommeerd modehuis aan de Oude Markt in Tilburg, honderd jaar en langer geleden. 

Rosalie Gerritse-Smits (geboren in 1866) was daarvan de eigenaresse. 

Ik kreeg destijds die gegevens voornamelijk via een kleindochter van Rosalie, te weten Roos Lacor-van den Heuvel. 

Nadien stuurde Roos me een foto, waarop nog enkele personen met ‘klinkende Tilburgse namen’ uit die tijd voorkomen, gemaakt bij gelegenheid van een feest ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Rosalie op 20 juli 1936.  Zie hiernaast. 

Roos Lacor ‘moest’ toen nog geboren worden (in 1939) maar behalve uiteraard Rosalie zelf, komen op de foto wel nog de grootvader van Roos en haar ouders Jan en Belle van den Heuvel-Gerritse voor, naast meerdere andere familieleden. Bijvoorbeeld Theo en Henriette Knegtel-van den Heuvel, Phons Knegtel, twee ‘broertjes’ van Roos (t.w. Tom en Rob) enzovoorts. 

Het voert in dit bestek te ver om ze allemaal met naam en toenaam te noemen, ofschoon Roos Lacor ze wel allemaal heeft kunnen achterhalen. 

Tot slot plaats ik nog een interieur-foto van de modezaak van Rosalie van honderd jaar geleden hiernaast. De stoeltjes die daarop te zien zijn sieren nog steeds de studentenkamer van een achter-achter-kleindochter van Rosalie in Amsterdam.

 

Louis Sparidans

 

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: modehuizen Oude Markt (Tilburg)

  •   Louis Sparidans
  •   1    0    0 

Reacties

RCJLMJanssens schreef op 09-08-2015 15:41
Hallo Louis

Onlangs heb ik Roos Lacor bezocht.Zij had fotoboeken van
Knegtel en van Pelt.Het toeval wil dat ik een vriend in Goes heb die getrouwd is met Conny Lacor.Dus voldoende aanleiding om elkaar te spreken.De fotoboeken hebben nazaten van de families gekregen.Een Knegtel is een boek aan het schrijven en kende een aantal foto,s niet.

Kortom het is goed terecht gekomen Groet Duc Janssens


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.