Wijnhandel André Kerstens (vervolg)

  • Datering van de gebeurtenis: Van 1961 tot heden

Eerder schreef ik al over het ontstaan van Wijnhandel André Kerstens. Hierbij het vervolg.

In 1961 wordt André Kerstens (1935), die in Nijmegen rechten studeerde, drie maanden voor zijn afstuderen door zijn vader (Frans) overgehaald om in de zaak te komen.

Oorspronkelijk zou er van de afstammelingen van de twee eigenaren elk een zoon in het bedrijf komen. Omstandigheden bij de zoons van Leon brachten met zich mee dat er uit dat gezin drie jongens toetraden tot het bedrijf waardoor het evenwicht verstoord dreigde te raken.

André ging akkoord met een toetreding onder voorwaarde dat hij eerst twee jaar naar het buitenland zou gaan. Dat werden Engeland, Schotland, Frankrijk (Bordeaux), Spanje en Portugal. Daarna ging hij zich bezig houden met de inkoop en de administratie, de andere leden van de familie hielden zich voornamelijk bezig met de verkoop.

Vanaf 1967 werden beide neven, zowel Rob Kerstens (verkoop en PR) als André Kerstens opgenomen in de directie. In 1970 werd de firma Louis Bogaers overgenomen, eveneens een Tilburgse wijnhandel.

Met de ondervonden kwetsbaarheid in het voeren van diverse agenturen en met de wegens sterke groei opkomende financieringsbehoefte voor ogen werd een overnamebod van Pernod-Ricard van eind 1989 na enige tijd van reflectie aanvaard en viel het besluit tot overdracht.

De condities voor personeel en aandeelhouders waren uitstekend.
Rob Kerstens was al uit het bedrijf en aan André werd gevraagd nog vijf jaar als algemeen directeur aan te blijven.

Na zijn vertrek heeft André, samen met zijn zoon Olaf, in 1999 ‘Partners in Wijn' opgericht en op 17 augustus 2009 hebben ze het bedrijf ‘André Kerstens' teruggekocht en wordt het sindsdien weer in familiehanden bestierd en bestuurd.

Bijgaand nog een fotootje van Olaf en André.

Bron: wijnfreak.nl (overgenomen uit ‘College der Wijnsenioren', auteur: dhr. Jos Drehmanns).