Bouw Tilburg-Talent-Square begonnen

  • Datering van de gebeurtenis: 2012

Dit is iets waar alleen belangrijke onderwijssteden in kunnen uitblinken. Ik werd er door een ‘oude' Tilburgse vriend op geattendeerd.

Het is een ambitieus project wat tot uitvoering wordt gebracht aan de Spoorzone. Zie de maquette hiernaast. Men is onlangs begonnen met heien en de verwachting is dat het geheel halverwege 2013 klaar zal zijn. Architectonisch gezien zullen de smaken wel verschillen ....

Het bracht mij ertoe om de site eens op te zoeken. Daaraan ontleen ik het volgende.

Investeren in talent is investeren in de toekomst Een knooppunt van kennis, kunde en mogelijkheden; dat is wat Talent-Square moet worden.

Tilburg is ambitieus en continu op zoek naar nieuwe initiatieven die de regionale economie versterken. Als zesde stad van het land wil Tilburg een aantrekkelijke vestigingsplaats zijn voor (internationale) bedrijven en investeert daarom veel in een prettig woon-, werk- en vestigingsklimaat.

Talent-Square is een collectief initiatief dat de Tilburgse economie de komende jaren een boost moet geven. Samen met de UvT, de Gemeente en vooraanstaande ondernemingen in Tilburg wordt Tilburg zo beter op de kaart gezet als kennisstad.

Tilburg beschikt over een breed aanbod van opleidingen dat ook internationaal gezien hoog staat aangeschreven. Zo'n 27.000 studenten studeren in Tilburg aan een van de drie instellingen voor hoger onderwijs: de Universiteit van Tilburg (UvT), Fontys Hogescholen (Fontys) en Avans

Het is daarom van essentieel belang om goede, veilige en vooral ook betaalbare woningen te hebben. Talent-Square voorziet daarin. Niet alleen studenten, maar ook buitenlandse kenniswerkers worden hiermee gehuisvest. Van deze studenten is ruim 1 op de 10 buitenlands en dit aantal is groeiend.

 

Ja, Tilburg is een echte onderwijsstad geworden. Ik wist niet dat er al zoveel studenten afkomstig uit het buitenland studeren. Dit zet Tilburg daardoor ook in de rest van de wereld ‘op de kaart'.

In wezen belooft dit een goede toekomst voor de stad, ondanks de huidige crisis. Hoe zal Tilburg er over tien jaar uit zien? Misschien maak ik dat nog mee ....

Louis Sparidans, Grave