Gepubliceerd 12-01-2011 20:13 matthieu en The Wooltown jazzband 2.

2.

The Wooltown Jazzband
o.l.v. Matthieu scheepens

Tweede bezetting

In de eerste vijf jaar had de band maar een grote wisseling in de bezetting, en dat was in 1957 door de komst van Jack Stouten als klarinettist, en Sally Kox als trombonist en Fer Damhuis als bassist, een bezetting die buitengewoon klikte onder elkaar. Het was een vriendenclub, en we hebben heel wat afgelachen. Muzikaal was het helemaal een schot in de roos, deze 8 musici, hoe kon het ook anders, immers was Jack Stouten in die tijd z.w. de beste oude stijl klarinettist van heel Nederland. En sally kox met zijn komische fratsen en uitstraling, was een echte publiekslieveling. Dit was dan ook de formatie die kleine drie jaar samen speelde . En dat met groot succes. We traden toch minimaal twee keer per week op in die tijd en trokken volle zalen

Tot in juli 1960 weer een grote verandering, ik als orkestleider,( je moet op het hoogte punt ophouden ) het genoeg vond, en naar Amsterdam vertrok, om daar in een professioneel orkest te gaan spelen, het Tuschinski Theater orkest. en verder te studeren aan het Amsterdams Conservatorium. Een maand of drie later vertrok ook de fameuze klarinettist Jack Stouten, om in de Down Town Jazz Band te gaan spelen. Piet Vriens nam de leiding over, en kwam Daan Wildhagen in de band als klarinettist. Men ging over tot een bezetting van trompet- klarinet –trombone .

Ik kan terug kijken op een geweldige succesvolle tijd met The Wooltown Jazzband, en ik nam dan ook met pijn in het hart afscheid in de zomer van 1960 van de laatgenoemde bezetting van de band, die ongeveer 2½ hebben samengespeeld met Jan Schepens Piet Vriens - Jack Stouten - Sally Kox - Domien van Vugt - Fer Damhuis en Henk huysmans . en tot en met juni 1960 was ik dan als trompettist ook de orkestleider, en dat met heel veel plezier … wat heb ik genoten!

 

Zie ook de bijgevoegde foto’s

Tilburg Wiki:

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: The Wooltown Jazz Band

  •   matthieu.f.m. scheepens
  •   0    0    1 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.