Gepubliceerd 12-01-2011 19:56 Matthieu en The Wooltown jazzband 3.

3.

The Wooltown Jazzband

En een doorstart in 1980 van de band.

Jazz band Origineel.
o.l.v. Matthieu scheepens

De allereerste bezetting van de in 1980 opgerichte band ..toen nog geheten” Jazz Band Origineel “ later veranderde dit weer in The Original Jazz Band deze doorstart was eigenlijk de complete bezetting van The Wooltown Jazzband uit 1960, op Fer Damhuis na, die geen tijd kon vrijmaken voor de wekelijkse repetities. Daarvoor kwam Cees Boot als sousafoonspeler in beeld. Het was dus een soort herstart. Een herstart van een vriendenclub die toch weer op een wat lager pitje samen wilde musiceren, wat dan inhield vooral elke week samen repeteren, en eens in de zoveel tijd een optreden om de spirit er in te houden. En beluister de bijgevoegde opname .

 

Met deze band speelde we alles van uitgeschreven arrangementen. Waarvan ik ook achteraf moet zeggen dat het arrangeren thuis voor mij, zeker de helft van het muzikale plezier was. Het was dan ook muziek die we speelde van de zichzelf genie noemende pianist componist Jelly Roll Morton, en Duke Ellington, waarvan ik zelf nou weer vind dat het een genie was.
12 jaar heeft dit orkest met veel plezier samen gespeeld,in verschillende bezettingen, en ja we traden op tot zelfs in de finale van een jazzconcours op het Nord Sea Jazz Festival. Na 12 jaar hield ik het voor gezien dat vele reizen van Amsterdam naar Tilburg begon mij parten te spelen. Maar veel plezier heb ik er met de verschillenden Brabantse musici zeker aan beleefd, en ik denk er dat ook met veel genoegen aan terug.

Zie foto’s.

Zie foto:uit 1980. Op de foto van deze eerste bezetting zien we v.l.n.r. Henk Huismans –piano. Matthieu Scheepens -trp. en orkestleider. Piet Vriens –banjo. Jan schepens –trp. Domien van Vugt-drums. Jack Stouten - klarinet Cees Boot-sousafoon. En Sally Kox- trb.

Foto uit 1987.
Bezetting: boven v.l.n.r. Piet vriens –banjo. Piet van Engelen –trb. Harry Maes-trp.
Toon Segers – contrabas.
Onder v.l.n.r Matthieu Scheepens- trp. en orkestleider. Jan v. Alphen-clarinet. Tenor sax.
sopraan sax. Jack Stouten-Klarinet . John Verbunt _drums.

Foto: tijdens een optreden in 1989 Jozeph Lam Jazz Club in Amsterdam:
bezetting: Toon Segers - bas, Jan Donkers drums, Piet Vriens- banjo, Henk Huysmans- piano, Sally Kox- trombone, Jack stouten- klarinet , Gino Mirolio- tenoorsax , Jan Schepens- trompet .Matthieu Scheepens-trompet en orkestleider

 

Matthieu Scheepens
Amsterdam 18 maart 2013 ……………..zie foto uit 2009.

Tilburg Wiki:

Dit verhaal heeft de volgende trefwoorden meegekregen: The Wooltown Jazz Band

  •   matthieu.f.m. scheepens
  •   0    0    1 

Reacties

(nog geen reacties)


Reageer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen toevoegen.