HERA Vrouwennetwerk

  • Datering van de foto: 2008
  • Wie staan erop: v.l.n.r. staand: Nettie van der Reijt, Lia Nelis, Diana Kik, Mariette Wolbert, Ans Beerens-Berens, Hennie Schilder, Margriet Beck. Zittend: Juliette Boogers, Marie-Thérèse Blomme, Anja van Splunder, Bianca Taapken, Julia Burgers.

Hera is de naam van een sterke Griekse godin, de echtgenote van Zeus. Zij staat voor kracht van vrouwen. Hera Netwerk Tilburgse Vrouwen is opgericht in 1995, omdat er een behoefte was aan het uitwisselen van zaken en het zoeken van ondersteuning bij elkaar op het gebied van werk.
Daarom komen diverse Tilburgse vrouwen met uiteenlopende functies al vele jaren bijéén voor ontspanning, voor informatie, het nodige netwerken en natuurlijk om te genieten van de cultuur en de gezelligheid die Tilburg te bieden heeft.

In het Geheugen van Tilburg leest u wat ieder doet voor Tilburg en welke relatie zij hebben tot onze textielstad en wat voor een speciaal voorwerp zij hebben meegenomen voor het te weven tafelkleed. Ter illustratie hiervan, hieronder het verhaal van Hennie Schilder.

In Eindhoven is Henny geboren en getogen. Daar heeft zij de pedagogische academie gedaan, waaronder het vak textiele werkvormen en heeft daardoor veel werkstukken gemaakt.
.
Relatie met Tilburg: In Tilburg heeft zij rechten gestudeerd. Sinds 1996 is zij werkzaam bij Daamen notarissen. In 2002 benoemd tot notaris en in dat jaar mag ze zich ook inwoner van deze stad noemen.

Tilburg met haar vele acitiviteiten vindt zij een gezellige stad die ook steeds mooier wordt, het wonen bevalt haar goed en ook het vele groen buiten de stad.

Relatie met textiel: Als hobby gebruikt ze diverse textiele werkvormen om mooie producten te maken. Op juridisch gebied had ze via haar kantoor te maken met Audax en het Textielmuseum.

Voorwerp: Een prachtige doopjurk en doopmuts, al door drie generaties gebruikt in haar familie: Door haar vader, door Henny zelf en haar beide kinderen. Wat zal deze familie mooie foto's hebben van de dopelingen in deze prachtige lange witte kanten jurk!

Afbeelding I Vrouwengroep HERA. Foto Jan Stads

Afbeelding II Hennie Schilder. Foto Jan Stads

Media