Diana Kik

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:

Diana heeft in het westen en het oosten van Nederland gewoond. De medische studie bracht haar ‘beneden de rivieren' naar Nijmegen.
In 1984 kwam zij naar Tilburg en werkte toen als arts sociale geneeskunde in Den Bosch. In Tilburg zijn haar vier kinderen geboren. Via werk in Tilburg, Utrecht en Amsterdam werkt ze inmiddels weer voor Brabant bij de Brabant Medical School; de BMS wil professionals werkzaam in de gezondheidszorg behouden voor Brabant. Tilburg is voor haar een grote plaats in het groen met een gezellige dorpse ‘ons kent ons' mentaliteit. Er worden veel vormen van onderwijs geboden en dat houdt Tilburg levendig.


Relatie met textiel en Tilburg:
Op de basisschool en de middelbare school werd Diana verplicht om de vakken handwerken te volgen, opgeleid worden tot moeder lag hieraan ten grondslag. Dit heeft ze altijd als onrechtvaardig beschouwd want de jongens mochten (of moesten?!) timmeren óf ze hadden vrij.
Een echte handwerkster is ze daardoor nooit geworden, haar hobby ligt bij de natuur, maar ze heeft grote bewondering voor creatieve mensen die het geduld hebben om te handwerken, kleden of kleding te maken. Ze heeft prachtig borduurwerk in huis, meestal gemaakt door Tilburgse dames en geniet daar dagelijks van. Er is o.a. een grote merklap, een feestkleed, een sinterklaas-, kerst- en paaskleed, met kenmerken van hun gezin.

Op afbeelding I toont Diana een jurk. Het is een meer dan 100 jaar oude ongelooflijk verfijnd bewerkte nachtjapon. Dit ‘kunstwerk' heeft ze ooit gekregen van een oude buurvrouw, die indertijd op de kostschool zoiets zelf moest maken en dragen. De nachtjapon heeft ze alle keren gedragen in het kraambed en staat met ieder kind ook op de geboortekaartjes.
Het klavertje vier staat symbool voor haar vier kinderen én voor het symbool geluk. Op afbeelding II is Diana bezig met haar ontwerp voor een tafelloper en servet in het kader van 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.

Diana Kik is lid van HERA netwerk. In 2008 nam deze vrouwengroep deel aan het textielproject 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.

Media