Anja van Splunder

  • Geboortedatum: 00-00-0000
  • Sterfdatum:

Afkomstig uit Rotterdam. "Hier kom ik nooit meer!" Dat was het eerste wat zij riep op haar veertiende tijdens een tienertoer naar Tilburg....Ze woont er inmiddels al 28 jaar, nadat Anja in Tilburg de toenmalige Academie Mens & Arbeid had afgerond. Ze ging daarna een baan zoeken in deze stad omdat ze haar gezellige studentenhuisje- in Hasselt- toen niet kon verkopen. Later verhuisde ze naar de Bomenbuurt. Tilburg heeft Anja zien veranderen, zij waardeert vooral de plek die onze stad in het landschap neemt: veel bossen, heide en andere natuurgebieden. Heerlijk om haar honden uit te laten en om paard te rijden.

Relatie met Tilburg: Anja werkt nu bij Stichting Contour. Daardoor kent zij zeer veel Tilburgse organisaties en vrijwilligers.
Als wijkbestuurder van de Nieuwe Stede en als lid van een werkgroep organiseert zij (mede) meerdere activiteiten op wijkniveau zodat ieder elkaar beter leert kennen.

Relatie met textiel: Anja heeft gewerkt bij het voormalige arbeidsbureau, met als taak jongeren bemiddelen naar werk. Daardoor had ze in die tijd diverse textielbedrijven bezocht, wat boeiend was om mee te maken. Maar de bemiddeling ging moeizaam omdat de jongeren van huis uit niet wilde werken in de textiel. Het was namelijk vaak zwaar en lawaaierig werk, waar hun ouders alles al van wisten... Dat had ze uitgelegd aan de heer Mommers himself, hij werd heel boos en kon maar niet begrijpen dat deze jonge mensen niet aan de slag wilde in zijn fabriek.

Informatie over het meegebrachte (textiel)product: Bij haar voordeur hangt een mooi loden kunstwerkje met een afbeelding van de wijk Sint Anna. Dit kunstwerk had ze gekregen voor het organiseren van een wandelroute door deze wijk.

Anja van Splunder is lid van HERA netwerk. In 2008 nam deze vrouwengroep deel aan het textielproject 'Tilburg 200 vrouwen, een ontmoeting in textiel'.